Dimecres passat va tenir lloc, a l'edifici Sant Domènec de la Universitat de Girona, el primer taller de la primera sèrie de formació-reflexió conjunta dels professionals de Turisme actiu natura de Girona i entorns immediats, organitzada en el marc del Projecte POCTEFA Res'pir, que agrupa el Conseil Général de l'Ariège, l'Ajuntament de Girona, l'Agence de développement touristique de l'Ariège, la UdG i la Universitat de Toulouse le Mirail.

Aquest projecte es compon de diferents accions, entre les quals es troba l'acció de formació pels professionals de Turisme actiu natura de l'Ariège i de les comarques gironines, coordinada per la Universitat de Girona.

A les comarques de Girona, aquesta reflexió-formació es realitzarà en tres sèries de quatre dies, una ara, per als professionals de Girona i entorn immediat, una a la tardor, pel Club Natura del Patronat de Turisme Girona Costa Brava i una altra, l'any 2013 per a la resta de les comarques gironines.

Aquesta formació es defineix com a formació-reflexió ja que es tracta de reflexionar, a partir de l'experiència dels propis professionals, que són grans coneixedors del tema, i amb una posada en comú de les seves experiències, a l'entorn de 4 grans temes: la qualitat, el producte i el seu entorn, el màrqueting i el web-màrqueting i la gestió de l'empresa i de l'entorn. La primera sessió, animada per Isabel Junquera, de la consultoria socioambiental Repte, va reflexionar i abordar amb molta profunditat el tema de la Qualitat en turisme actiu natura, amb una gran i rica participació per part dels assistents a la sessió.

La propera jornada que s'ha programat tindrà lloc el dimecres 21 de març, a dos quarts de quatre de la tarda, amb el tema següent: Creació i gestió de producte en Turisme actiu natura: quins són els productes que s'ofereixen; en quin entorn treballem; punts forts i punts febles de l'oferta; possibles noves ofertes; treballar en xarxa i crear conjuntament: competència o col·laboració?

Els responsables han volgut remarcar que es tracta d'un projecte finançat amb fons europeus de cooperació transfronterera POCTEFA.