Una assemblea va debatre ahir, entre altres punts, la possibilitat de fer caure l'equip de govern de la UdG i convocar eleccions. Més de cent persones, entre estudiants, professors i treballadors de la UdG, es va reunir ahir al migdia a la Sala d'Actes de la Politècnica per posar en comú informacions i estratègies de protesta contra les retallades. L'assemblea va tenir lloc just el dia abans de la vaga general convocada avui a totes les universitats catalanes i que a Girona inclourà una manifestació amb punt de partida a les dotze del migdia a la plaça Sant Domènec, seu del rectorat.

Una de les propostes que va suscitar més debat a l'assemblea va ser la petició de dimissió de la rectora, Anna Maria Geli, i el seu equip de govern, perquè es considera que no dóna la talla en la gestió de la crisi. Segons es va informar en les diferents intervencions, per forçar la substitució de Geli cal que el claustre en demani la dimissió. Però per convocar el claustre cal primer recollir signatures entre un mínim d'un terç dels més de 200 membres claustrals.

La proposta dels assemblearis passa per comprometre's a recollir aquestes signatures per després demanar la convocatòria d'un claustre amb un únic punt a l'ordre del dia: la dimissió de la rectora. Però l'assemblea d'ahir es va dissoldre sense tancar aquest acord, que es votarà molt probablement d'aquí a quinze dies en una nova assemblea. De moment, els tres col·lectius que sumen forces (PAS, PDI i estudiants) han decidit fer assemblees pel seu compte per trobar-se de nou d'aquí a dues setmanes en assemblea general.

Tot plegat queda afectat pel procés d'eleccions claustrals, ja que aquest òrgan quedarà renovat el proper 22 de març. En principi, fins que no es constitueixi el nou claustre no es podria plantejar aquesta convocatòria extraordinària d'eleccions, que ha de fer-se en període lectiu. En la trobada també es van plantejar altres accions com protestar quan la rectora iniciï la ronda de trobades informatives amb les nou facultats de la UdG.