La UdG acaba de publicar un llibre profusament il·lustrat amb 47 fotografies en blanc i negre que retraten des de tots els angles l'edifici de la Facultat de Dret, obra del prestigiós equip d'arquitectes Aranda-Piguem-Vilalta (RCR Arquitectes), però en cap d'aquests instantànies no s'aprecia ni una sola de les infinites esquerdes i desperfectes que poblen la façana principal. El llibre, intitulat Facultat de Dret, inclou textos en català, castellà i anglès de Josep Maria Montaner, Josep Maria Fonalleras, Josep Maria Nadal i Tünde Mikes. Cap dels escrits no fa referència als desperfectes. Els text de Montaner afirma: "És molt difícil trobar un edifici públic amb deu anys de funcionament, amb gairabé mil usuaris diaris, que es mantingui amb tant afecte, conservant espais i materials tal com estaven el dia de la inauguració".

Els textos rememoren el procés històric que va desembocar en la construcció del flamant edifici de Dret, que ha rebut diversos premis arquitectònics i ha figurat en diverses exposicions. També es canten les virtuts d'un edifici molt funcional i d'una bellesa minimalista.

L'edifici es va inaugurar el maig de l'any 2000 i ben aviat va ser objecte de crítiques perquè els accessos principals, acarats al nord, es glacen a l'hivern i són una font de relliscades i caigudes. També van ser objecte de crítiques les esquerdes en els materials de construcció com el marbre i el vidre, a més del rovell aparegut en superfícies metàl·liques. Aquests desperfectes són avui ben visibles en el primer impacte visual que rep tot visitant de l'edifici.

D'altra banda, en el seu escrit, l'exrector Josep Maria Nadal evoca els fets de la nit del 12 de març de 1997, a l'edific del Mercadal, plaça Jordi de Sant Jordi, quan un grup d'alumnes i professors de Dret van protagonitzar una protesta per reclamar un edifici -feia anys que estaven instal·lats en barracons a Fontajau-, i l'aleshores rector va reaccionar aïradament. "Sempre m'ha sabut greu no haver sabut reacci0nar bé", diu Nadal al seu escrit, i explica que va haver de demanar disculpes a la Facultat.