Josep Víctor Gay va guanyar ahir el premi Salvador Reynaldos de periodisme pel treball Girona i Ruyra, un gran silenci. El periodista gironí i exdirector del Diari de Girona, va rebre el reconeixement per un assaig que recorda la figura de l'escriptor, també gironí, Joaquim Ruyra que segons Gay "sí que es reconeix a Blanes però no es reconeix a Girona". En aquest sentit, Víctor Gay va explicar que li preocupa que "no es faci llegir Ruyra a les escoles catalanes".

Els premis Recull de Blanes, que ahir arribaven a l'edició número 48, també van lliurar el premi de narració que, precisament, s'anomena Joaquim Ruyra. El guardó va ser per Rodolfo del Hoyo, autor de diversos llibres de narrativa juvenil i tècnic de cultura a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. L'escriptor va guanyar el premi pel llibre de relats Llegir al metro, que fa un retrat de diferents personatges que comparteixen un fet comú: "Troben quin és l'origen dels seus problemes".

La jove italiana Lucia Pietrelli, arrelada a Catalunya des de fa anys, va emportar-se el premi Benet Ribas de poesia amb l'obra Esquelet. Segons l'autora, en els poemes fa un símil entre el seu propi esquelet, "la meva anatomia", i altres elements de l'exterior del cos. El premi de teatre Josep Ametller va ser per Jordi Portals, de Barcelona, i pel seu text Nebraska. El títol és també el nom de l'últim territori dels Estats Units que va prohibir la pena de mort per cadira elèctrica, ja que és la temàtica en què se centra l'obra que pretén fer reflexionar als espectadors. Tot i que per Portals, "el que realment m'agradaria és que es pugui representar".

Jordi Llavina va guanyar el premi Rafel Cornellà, de retrat literari, amb la figura de Joan Rendé, escriptor i membre del col·lectiu del gremi Ofèlia Dracs. Llavina, sota el títol L'home que encara fa servir barret presenta Joan Rendé, nascut ?l'any 1943 a Barcelona i autor, entre altres publicacions, de la novel·la El barber violador. Jordi Llavina confia que el premi serveixi perquè "en Joan Rendé es tregui la son de les orelles i publiqui més llibres".