La lectura del poema Quatre Camins de Narcís Comadira va ser ahir el centre de l'acte de celebració a Barcelona del Dia Mundial de la Poesia. El poema, escrit expressament per a l'ocasió, ha estat traduït a més de 20 llengües i ?s'ha editat un opuscle commemoratiu que s'ha distribuït a través de les biblioteques públiques i de la xarxa de centres del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Ahir se'n va fer una lectura en català, caló, amazigh, francès, rus i punjabi, en l'acte central de la diada que es va dur a terme als jardins del Palau de Robert. A banda, el mateix poeta gironí va recitar-hi poemes del seu darrer llibre, Lent.

L'acte institucional va comptar amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el director de la Institució dels Lletres Catalanes (ILC), Oriol Izquierdo; la directora general de Política Lingüística, Yvonne Griley; la directora general de la Fundació Catalana Síndrome de Down, Katy Trias Trueta, i el director del Centre UNESCO de Catalunya - Unescocat, Miquel Àngel Essomba.

Activitats per tot el territori

Un total de 50 poblacions d'arreu dels Països Catalans es van adherir amb diversos actes a la celebració del Dia Mundial de la Poesia. Precisament, tant Cerdanyola del Vallès com Figueres van acollir lectures dels poemes del mateix Comadira en diversos idiomes; mentre que a Girona, va ser el propi poeta qui va impartir una conferència i on es va dur a terme una passejada literària.

Diverses poblacions van acollir recitals poètics: aquest va ser el cas d'Amposta (que va organitzar De viatge amb el poeta Josep Piera), i de Perpinyà (que va comptar amb Laia Noguera i Edgar Alemany). Tarragona va organitzar una proposta innovadora, el "Poemarató", consistent en una lectura adreçada als més petits, i la confecció d'un poema - performance; Berga va tenir un recital amb l'acompanyament musical d'Anònim Teatre.