Delegats de tot Catalunya del sindicat CCOO del Departament de Cultura van protagonitzar ahir una concentració per manifestar el seu desacord amb les retallades, i en contra de les polítiques de privatització que duu a terme el Govern de la Generalitat i, més concretament, en aquest Departament.

Segons un comunicat, la creació de l'Agència Catalana de Patrimoni Cultural suposa el "desmantellament" del Departament de Cultura, i afecta tot el personal dels Museus que depenen de la Generalitat, al Centre de Restauració i altres centres que depenen de la Generalitat. La mesura pot afectar al voltant de 220 treballadors de la Direcció General de Patrimoni Cultural i dels Serveis Territorials.

Segons el sindicat, el nombre total de treballadors afectats està encara per concretar ja que es neguen a donar la llista del personal afectat. Les mesures, segons el seu punt de vista, aprofundeixen en el camí de reduir el Departament de Cultura a poc més que "el Gabinet del Conseller i el mínim possible de serveis i organismes".

Bibliotequesi arxius

Segons l'esmentat comunicat de CCOO, "les biblioteques i arxius també estan en el punt de mira, per seguir el camí de la privatització". A més a més, l'impacte de la creació d'aquestes empreses públiques provoca una reestructuració, que el Departament també "es nega a negociar", i que pot afectar el dimensionament de la plantilla i de les seves condicions de treball.

A jutjar per la interpretació que el sindicat CCOO fa de la introducció de mesures d'austeritat, el Departament de Cultura està demostrant una "manca absoluta de transparència i de voluntat negociadora", encapçalada pel Director General de Patrimoni Cultural, el gironí Joan Pluma, a qui titllen de ser "tot un expert gestor en desfer administracions públiques per posar-les en mans privades".