una espectacular col·lecció. Els millors artistes d'Europa es van deixar seduir per la tècnica del gravat.Amb buril, "La melancolia" de Durer (1514). "La Torre de Malghera" vista pel venecià Canaletto."Les tres creus" de Rembrandt (1653).

L'Obra Social La Caixa presenta una exquisida selecció de 120 obres procedents de la col·lecció ?suïssa de la Fundació William Cuendet & Atelier de Saint-Prex que permetrà al visitant descobrir l'evolució del gravat des del començament, en les edicions de la Bíblia durant el segle XVI, fins als artistes contemporanis que continuen treballant a l'Atelier de Saint-Prex. Després de passar en itinerància per altres CaixaForum d'arreu del país, desembarcarà al carrer Ciutadans el proper 11 de maig, i s'hi quedarà fins al 5 d'agost.

Gravats de la Fundació William Cuendet & Atelier de Saint-Prex , comissariada per Florian Rodari, suposa un autèntic recorregut per la història del gravat, des de les primeres planxes de tema bíblic del segle XVI fins a les creacions dels artistes contemporanis que han explorat les possibilitats del tòrcul.

Durer, Rembrandt, Caneletto, Piranesi, Claude Lorrain, Goya, Henri Fantin-Latour, Honoré Daumier, Edgar Degas, Eugène Carrière, Giorgio Morandi: tots els grans noms de l'art europeu estan presents en aquesta selecció.

Una clara voluntat didàctica

L'exhibició reflecteix tant la qualitat artística de la col·lecció suïssa com l'esperit curiós que caracteritza la institució. En aquest sentit, s'ha triat mostrar les estampes emblemàtiques de la història del gravat internacional juntament amb la creació dels gravadors contemporanis que treballen sota la seva inspiració, beneficiaris directes d'aquesta col·lecció. S'han

triat les obres dels gravadors del taller de Saint-Prex que dialoguen amb les estampes del passat.

Aquesta visió, alhora especialitzada i subjectiva, no proposa tan sols un recorregut cronològic sinó també una aproximació lliure i suggeridora que tendeix a establir ponts entre els mestres antics i els creadors contemporanis.

Es tracta d'una oportunitat única per endinsar-se en el món del gravat i per aprofundir en les tècniques aparegudes al llarg dels segles, com ara l'aiguafort, la litografia o el clichéverre, gràcies a la voluntat didàctica de la mostra.

Gravats de la Fundació William Cuendet & Atelier de Saint-Prex s'estructura en set nuclis temàtics. Aquests repassen des dels inicis del gravat en les edicions de la Bíblia, el seu paper en la transmissió de coneixements científics i geogràfics, i la progressiva conquesta de la subjectivitat. Aquesta portarà els artistes a estudiar els efectes de la llum sobre el paisatge o explorar la psicologia dels personatgs que retraten.