Un dels millors fotògrafs del planeta i autor d'imatges espectaculars que perduren a la retina dels milions de persones que les han vist. Steve McCurry exposarà 79 de les captures més impactants que ha fet al llarg de la seva trajectòria a països com Afganistan, Cambodja, Birmània, Colòmbia, Cuba, Japó, Kuwait, Líban, Nigèria, Sri Lanka, Xina o Tailàndia. Serà a Girona, a partir del 10 de maig. L'exposició 'La Mirada d'Steve McCurry', ideada quan el fotoperiodista va rebre el premi Liberpress 2011 a la ciutat, es podrà veure a la Casa de Cultura. A més, la mostra coincidirà "i no per casualitat" amb l'inici del 'Girona, temps de flors', segons ha detallat el president de la Diputació, Jaume Torramadé.

La fotografia de la nena afganesa, Sharbat Gula, una de les més conegudes d'Steve McCurry també serà a l'exposició juntament amb el documental que van enregistrar disset anys després quan McCurry va tornar a l'Afganistan i la va fotografiar de nou. La carrerea de McCurry ha estat molt vinculada a la revista National Geographic i és membres de l'agència Magnum des del 1986. És, sens dubte, un dels fotoperiodistes més reconegut del planeta i que aconsegueix captar imatges sensacionals, impregnades de color i moviment.

El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, ha assegurat que parlar d'Steve McCurry no és només parlar d'art o de fotografia, sinó també de denúncia social i mediambiental. "No són fotografies que veus i penses que bonica, sinó que són de les que deixen pòsit, de les que no es poden oblidar", ha afirmat Torramadé. La idea de fer aquesta exposició va sorgir l'any passat, quan McCurry va rebre el Liberpress 2011 a la ciutat.

En total, hi haurà 79 fotografies exposades a la Casa de Cultura a partir del 10 de maig i fins al 30 de juny. "No són petites fotografies ni només una quinzena, és una exposició important", ha afirmat Torramadé. L'exposició s'inaugurarà només dos dies abans de la 57a edició del 'Girona, temps de flors' una coincidència que, segons Torramadé, "no és gens casual". La intenció, ha continuat el president, és "arrodonir" l'oferta de l'exposició de flors i aconseguir encara més visitants a la ciutat.

Steve McCurry, que ha promès que intentarà visitar l'exposició tot i que no podrà ser a l'exposició per problemes d'agenda, és un fotoperiodista nord-americà que es va iniciar en el món de la fotografia quan treballava per al diari The Daily Collegian de Pensilvània. La seva carrera de fotògraf va començar pràcticament a l'Índia i, com a fotògraf de guerra, amb la invasió soviètica de l'Afganistan. Ha cobert molts conflictes internacionals, com ara la guerra entre l'Iraq i l'Iran, la del Líban, de Cambodja, de les Filipines o la guerra del Golf.

La seva trajectòria li ha reportat nombrosos premis, entre el quals el Robert Capa Gold Medal al millor reportatge fotogràfic a l'estranger i quatre World Press Photo.