'Los diarios del ron', la única novel·la del periodista Hunter S. Thompson arriba aquest a la gran pantalla promoguda pel seu amic Johny Depp, que és el protagonista i 'alter ego' de l'escriptor en aquesta història sobre un periodista que se'n va a buscar la vida a Puerto Rico. També s'estrena un film amb quota catalana, 'El sexo de los ángeles', una història sobre un triangle amorós. La comèdia de la setmana és una seqüela, 'American Pie. El reencuentro', que compta amb els mateixos actors uns quants anys després. 'Starbuck', sobre un donant d'esperma, 'Safe', amb els baixos fons de Nova York com a context, la històrica 'Villa Amalia' i la coreana 'El hombre sin pasado', completen la cartellera.

Rodada a Barcelona, 'El sexo de los ángeles', del director gallec Xavier Villaverde, posa l'objectiu en el sempre suggerent tema dels triangles amorosos, que el cinema ha tractat de moltes maneres diferents. Astrid Bergès-Frisbey és la protagonista femenina, Carla, que viu una relació perfecta amb Bruno, paper que fa Llorenç González, fins que apareix Rai a les seves vides, un provocador que encarna Álvaro Cervantes.

Johnny Depp és Paul Kemp, un novel·lista divorciat i alcohòlic que se'n va a Puerto Rico en busca d'una història, però troba el paradís terrenal més estrany, segons el defineix ell mateix a 'Los diarios del ron', dirigida per Bruce Robinson. Aaron Eckhart, Michael Rispoli i Amber Heard completen el repartiment d'una història ambientada als anys seixanta que comença amb rom i al·lucinògens i acaba amb un sistema de corrupció que entrarà en col·lapse.

Com el títol indica, això és un retrobament que segueix el mateix to de comèdia. 'American Pie. El reencuentro' reuneix als actors de la pel·lícula de fa tretze anys, amb Jason Biggs al capdavant, durant un intens cap de setmana per preparar l'East Great Falls, en què descobriran que malgrat el temps i la distància la seva amistat perdura des d'aquell estiu del 1999 que competien per perdre la virginitat.

Aquest és el segon llargmetratge de l'escriptor i director Ken Scott. A 'Starbuck'. l'actor canadenc Patrick Huard és David Wosniak, que s'assabenta que és el pare biològic de 533 nens, fruits de la seva contribució com a donant d'esperma. I això li passa als 42 anys, quan estava a punt d'estabilitzar la seva vida després d'una llarga adolescència.

El Nova York més underground torna a ser objectiu del cel·luloide a 'Safe', de Boaz Yakin. Allà, Mei, una nena xinesa amb una ment prodigiosa per les matemàtiques, és perseguida per les triades xineses, la màfia russa i fins i tot la policia de Nova York, perquè guarda a la memòria un codi secret d'alta importància. El destí fa que es creui amb un perdedor que ha tocat fons i junts planejaran la manera d'escapar-se dels seus perseguidors.

El director de 'Villa Amalia', Benoit Jacquot, firma una nova mirada a la Revolució Francesa a 'Adiós a la reina', amb Léa Seydoux, Diane Kruger, Virginie Ledoyen i Xavier Beauvois. Quan la notícia de l'assalt a la Bastilla arriba a la Cort de Versalles, tots els nobles fugen. Però Sidonie Laborde, una jvoe lectora de la Cort dedicada a la Reina es nega a creure els rumors i confia en la protecció de Maria Antonieta.

La triomfadora dels premis de cinema coreans del 2010 s'estrena aquest cap de setmana. 'El hombre sin pasado', del director Lee Jeong-Beom, és un thriller d'acció sobre un prestamista, Tae-shik (Won Bin), que viu sol en un edifici amb un sol amic, una nena de 10 anys, filla d'una veïna que treballa com a ballarina exòtica. Aquesta relació amb una persona tan perillosa els complicarà la vida, quan mare i filla seran segrestades per uns mafiosos.