Costa Music: aquest és el nom del festival que farà possible que entre aquest divendres i el dissabte 21 de juliol, Lloret de Mar ompli de música espais com el Teatre Municipal, els Jardins de Santa Clotilde i les pistes d'atletisme de música. I ho farà amb un cartell de sis concerts d'espectre ampli, centrat principalment en el pop-rock nacional, on destaquen els noms de Macaco, Estopa, Mishima i Miquel Abras (concerts, aquests dos últims, totalment gratuïts).

El regidor de Turisme i Comerç de Lloret de Mar, Jordi Orobitg, manifestava la seva satisfacció per poder comptar amb aquesta oferta musical per als mesos d'estiu, que completa l'agenda municipal en l'àmbit cultural. Com explica Orobitg, es va mantenir una reunió amb el sector empresarial lloretenc on es va parlar de la possibilitat "d'emprendre, en la mesura del possible, accions promocionals beneficioses per a la ciutat". Fruit d'aquestes converses, Bucono Music i el seu president, Gustavo Buesa, van presentar la proposta del Costa Music, "un festival de gestió totalment privada", segons que explica el regidor, on l'Ajuntament ha cedit els espais on es duran a terme les actuacions.

Bucono Music s'ha encarregat de muntar la programació i negociar amb els artistes, seguint la premissa d'arribar "a un públic bastant ampli", segons que explica Orobitg. El tret de sortida el donarà aquest divendres Miquel Abras, i el dijous de la setmana vinent serà el torn de Mishima, en plena gira de presentació del seu nou disc L'amor feliç, en format d'auditoris. Precisament, els dos primers concerts es duran a terme al Teatre Municipal i seran gratuïts, fet que ha motivat que el regidor de Turisme i Comerç els qualifiqui de "regal per a Lloret de Mar". L'únic requisit serà recollir prèviament les invitacions que es posaran a disposició del públic, per controlar-ne l'aforament.

Proposta "de gran format"

Ja al mes de juny, serà el torn d'India Martínez, que presentarà la seva proposta flamenca a l'entorn idíl·lic dels Jardins de Santa Clotilde. El concert de la cordovesa és de caire benèfic, així que Jordi Orobitg ha volgut remarcar que aquesta actuació "no suposarà un lucre econòmic ni per a l'Ajuntament ni per a l'empresa organitzadora".

Segons que explica, "el plat fort" es concentrarà en tres dies consecutius, entre el dijous 19 de juliol i el dissabte 21. Les pistes d'atletisme de Lloret acolliran "un aforament important, de més de 6.000 persones" en cadascuna d'aquestes jornades. Precisament, ja s'ha aprovat el projecte arquitectònic, amb una "caixa escènica important que aportarà una presència de gran format" al festival.

El primer dia serà el torn de Macaco, que està fent una gira de grans espais (sense anar més lluny, el 30 de juny estarà actuant al Rock in Rio de Madrid) presentant el seu nou disc, El murmullo del fuego. El divendres 20 passaran per Lloret els germans Muñoz, o el que és el mateix, la rumba dels Estopa; i tancarà el primer Costa Music el "Matinée Amazing Tour".