Els músics de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE) han demanat públicament la dimissió del seu director i gerent de la fundació, Carles Coll, i la dissolució del patronat per la "mala gestió" i per la falta de voluntat per regularitzar de forma definitiva les condicions laborals d'alguns dels treballadors, però aquest ja ha dit que no pensa dimitir. L'1 de maig passat, un músic que anava a fer una gira amb l'orquestra va ser retingut a la frontera francesa durant set dies per no tenir els papers en regla. Immersos en un ERO que els redueix la jornada en un 70%, denuncien també que el director i dos fills seus en plantilla cobren més que els salaris dels dotze músics junts, un fet que consideren del tot "desproporcionat".

Els treballadors van convocar dijous els periodistes per exposar la situació i llegir un manifest. Es queixen que fa dies que intenten reunir-se sense aconseguir-ho amb alguns dels seus membres per parlar del que consideren "irregularitats" i "falta de transparència". Segons denuncien, gairebé la meitat de la plantilla està treballant sense contracte laboral i la resta està sotmès a les condicions de l'ERO. Segons exposen, diumenge passat, moments abans d'actuar a Palafrugell, Inspecció de Treball va dur a terme un control rutinari i va obrir un expedient perquè quatre dels músics no tenien contracte laboral. I l'1 de maig passat, a la frontera d'Espanya amb França, la policia va detenir dos dels seus membres en comprovar que es trobaven en situació irregular. Un va ser posat en llibertat al cap d'unes hores però l'altra no va tenir tanta sort i va restar retingut durant set dies. "I mentre això passava, el director celebrava l'obtenció de la Medalla d'Or al mèrit europeu", afirmen.

Per la seva part, Carles Coll no pensa dimitir i ahir es va mostrar molt sorprès per les declaracions dels membres de la formació. Coll va negar qualsevol tipus d'irregularitats, però va admetre que el passat 1 de maig hi va haver un músic que va quedar retingut durant set dies a la frontera per tenir els papers caducats. "Va ser un cas puntual d'una persona que tenia caducat el permís de residència, amb la mala sort que hi havia controls exhaustius per la Cimera del BCE a Barcelona", va dir. Coll va afegir que no pensa dimitir, tot i que es va mostrar a dialogar amb els músics. "Les seves declaracions m'han caigut com un gerro d'aigua freda", va dir sorprès, i va assegurar que farà "tot el possible" per tirar endavant la formació.