Una fira d'entitats, una jornada castellera, exposicions, conferències i activitats esportives, entre d'altres actes, integraran l'agenda de la Segona Diada de la Solidaritat de la UdG, que se celebrarà aquest dijous 17 de maig.

Per tal de dur-la a terme, des de la universitat s'han signat convenis amb fins a 27 entitats involucrades en l'àmbit de la solidaritat i la cooperació. Coordinats pel Vicerectorat d'Estudiants, Cooperació i Igualtat, aquests convenis es formalitzen "per intensificar les relacions entre el món universitari i les entitats d'àmbit social, cultural, de cooperació, sostenible i de discapacitat", a banda de fomentar la participació dels estudiants.

El programa d'actes comprèn també una marató de donació de sang i una recollida de llet i arròs a càrrec del Banc d'Aliments de Girona. Com a plat fort, es comptarà amb la presència del doctor Pedro Alonso, premi Príncep d'Astúries de Cooperació Internacional del 2008 i director del Centre de Recerca en Salut Internacional de Barcelona, que oferirà la conferència La Cooperación Universitaria al desarollo en tiempo de crisis. Serà a les 12.30, a la sala d'actes de l'Escola Politècnica Superior.