Grans dosis de sang, fetge i ensurts són les que conformaran la nova edició del Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Lloret de Mar; aquests seran, però, només els ingredients que amaniran el plat principal: carn. I ben crua.

I és que en aquesta cinquena edició, que es durà a terme aquest proper dissabte i el dia 2 de juny al Teatre Municipal lloretenc, s'ha escollit com a leitmotivel canibalisme, que ha inspirat nombroses pel·lícules clàssiques del gènere de terror. Com a referència s'ha pres el cinema italià, ja que s'ha convidat a Lloret a l'actor Giovanni Lombardo Radice (conegut amb el nom artístic de John Morghen), i al director Ruggero Deodato. Precisament, Deodato és un dels artífexs d'una de les pel·lícules més conegudes del gènere, i sens dubte la més polèmica de la història: Holocaust Caníbal.

Una marató i diversos premis

Aquest dissabte, a partir de dos quarts de cinc de tarda, el Teatre acollirà una marató amb quatre pel·lícules. La primera és Carn Crua, una peça deTirso Calero interpretada pels televisius Canco Rodríguez (Aída) i Alejandro Tous (Yo soy Bea). La seguiran les nordamericanes Orphan Killer i Blood Diner; aquesta darrera, una pel·lícula interactiva amb actuacions. Finalment, la darrera escollida per a demà passat és Mimesi, dirigida per Douglas Schulze, i que ret un particular homenatge a les pel·lícules de George A. Romero.

Val a dir que a més de les projeccions, s'ha preparat diverses performances relacionades amb el terrorífic leit motiv d'aquesta edició del festival.

Ja el 2 de juny, es farà la projecció dels curtmetratges guanyadors d'aquesta edició, i es durà a terme el lliurament de premis. A continuació arribarà el plat fort del festival: la projecció de l'esmentada Holocaust Caníbal (1980), i després del visionat, una taula rodona amb la presència del mestre Deodato. Precisament, serà l'estrella convidada qui es farà càrrec de lliurar els premis als guanyadors del festival, que gaudiran d'aquesta manera d'un doble honor.