Joan Roca reuneix en un llibre traduït a l'anglès les millors receptes catalanes

El xef del Celler de Can Roca acosta al públic anglosaxó la gastronomia popular de Catalunya

18.03.2012 | 01:00

El cuiner Joan Roca, xef d'El Celler de Can Roca, ha publicat Roots. Essential Català cuisine, primera traducció a l'anglès d'una obra que reuneix les seves receptes més essencials. Publicat per Librooks, Roots és, segons explica la mateixa editorial, la resposta a "una demanda creixent del públic anglòfon tant en països de parla anglesa nativa com de països on hi ha forta presència de l'idioma".
Joan Roca, recentment reconegut per l'Acadèmia Internacional de Gastronomia (AIG) amb el Grand Prix de l'Art de la Cuisine, ha reunit en el volum un total de 120 receptes amb el millor de la cuina catalana. El llibre, pràcticament impossible de trobar en les seves edicions en català i castellà, recull les receptes de la seva mare Montserrat, plats que ella mateixa ha elaborat al llarg de la seva vida al restaurant Can Roca de Girona.
Amb aquesta edició en anglès, Librooks pretén cridar l'atenció del turista gastronòmic, donar difusió a nivell internacional de la cuina catalana tradicional i, al mateix temps, posar a l'abast del cuiner aficionat els fonaments d'aquesta gastronomia, que "és la base de la cuina que Joan Roca fa a El Celler de Can Roca", recorden les mateixes fonts.

Per temàtiques
Roots estructura les receptes per temàtiques: entrants, amanides, sopes, arrossos, ous, peix, carns, aus i postres, així com un últim apartat dedicat al rebost. El tradicional "fricandó" de vedella, la sarsuela de peix, l'"esqueixada" i la "brandada" de bacallà, l'amanida catalana, la "escudella i carn d'olla", la sopa d'all, l'arròs a la cassola, els canelons, la fideuà, arròs de menuts, l'arròs amb crancs de riu, conill i sípia, la truita amb botifarra negra, el rap a la marinera i el bacallà amb panses i pinyons són algunes de les receptes proposades. Pel que fa a la postres, s'inclouen algunes de les receptes més tradicionals catalanes, com el braç de gitano, la crema catalana, els bunyols de vent, el "pijama", les peres al vi, les farinetes de Fajol i les neules. En l'últim apartat, centrat en el rebost, Roca ensenya a fer les anxoves en sal, els tomàquets en conserva en el seu suc, els préssecs en almívar, el paté, o el confitat en vinagre de col llombarda. També detalla les tècniques de cocció fetes servir i ofereix un breu glossari de productes típics perquè el lector disposi de tota la informació.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

Una escena de l'obra que avui s'estrena a Temporada Alta.
Cassiers porta a l'escenari la falta de compromís d'Europa amb els refugiats

Cassiers porta a l'escenari la falta de compromís d'Europa amb els refugiats

Temporada Alta estrena l'obra que aborda el text de la premi Nobel Elfride Jelinek i que denuncia...

El retrat pintat en suport ceràmic del Museu de Xàtiva arriba a Torroella

El retrat pintat en suport ceràmic del Museu de Xàtiva arriba a Torroella

La Fundació Mascort exhibeix una cinquantena de peces amb retrats de polítics i personatges d'època

Miquel Martín aplega un bon grapat d´articles del Diari de Girona a «Proses reposades»

Miquel Martín aplega un bon grapat d´articles del Diari de Girona a «Proses reposades»

?La «Col·lecció Josep Pla» publica textos breus de l'escriptor begurenc, de qui Toni Sala diu que...

Totes les propostes d´aquest cap de setmana

Totes les propostes d´aquest cap de setmana

Fires, concerts o teatres, volem omplir la teva agenda d'aquests dos dies amb activitats plenes...

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema