La vaga indefinida que els músics de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE) havien de començar de forma indefinida a partir d'avui s'ha desconvocat a l'espera de les negociacions amb els representants del Patronat de la fundació que gestiona l'orquestra. Les dues parts s'han donat 48 hores de temps per reunir-se i intentar buscar acords. Entre les reivindicacions dels treballadors, hi ha la readmissió del company que va ser acomiadat l'endemà de participar en una roda de premsa on denunciaven "irregularitats" en la contractació alhora que demanaven públicament la dimissió del director-gerent de la formació, Carles Coll. L'acusen de no haver sabut gestionar la delicada situació econòmica de la formació, immersa en un ERO.

"Volem esgotar la via del diàleg", explica el responsable de la Federació de Serveis de la UGT a les comarques gironines, Juanjo Morales, que està assessorant els treballadors de l'orquestra, i no descarta convocar de nou la vaga. Els treballadors mantenen la petició de dimissió de Carles Coll i la readmissió d'un treballador acomiadat.

Des del gener, es va acordar un ERO que suposava la reducció de la jornada laboral dels músics un 70%, passat de 40 a 12 hores setmanals.

Els treballadors també denunciaven que els salaris del director i dos fills seus, també en plantilla, eren superiors a la suma de totes les nòmines dels músics, un fet que trobaven del tot "desproporcionat".

Carles Coll no vol dimitir

D'altra banda, la Fundació Orquestra de Cambra de l'Empordà va assegurar ahir a través d'un comunicat que Carles Coll "es manté en la direcció de l'OCE i en la gerència de la Fundació". En una reunió de la Fundació celebrada dimarts a la nit a Platja d'Aro, s'hauria acordat que Carles Coll deixi a la llarga la gerència i es mantingui com a director de la formació. La sortida de Carles Coll de la gerència hauria estat una iniciativa presentada pel mateix interessat, i no per la Diputació, com s'havia informat.

Ahir al matí es va fer a la Rambla de Girona el primer concert gratuït dels músic de l'OCE inclòs en la campanya Quina Europa volem?, on es demana que el director de l'orquestra retorni la Medalla al Mèrit Europeu que se li va atorgar. Està previst que en facin a Barcelona i a Figueres. Finalment, el concert de l'OCE per demà al Pati Cultural de la Diputació ha estat substituït per un altre.