Desenes d'estudiants han fet nit a diverses facultats de la UdG en protesta per les polítiques d'austeritat, anticipant-se a la vaga d'avui. Els estudiants han rebut el suport d'alguns professors, sobretot els que estan en situació més precària. Amb la tancada d'aquesta nit, que per primera vegada a la història ha afectat les facultats de Medicina, Ciències i Dret, els estudiants han aconseguit llevar-se i rebre la primera llum del dia plenament submergits en l'ambient de vaga d'àmbit estatal convocada avui a tots els nivells de l'ensenyament, i que preveu manifestacions a moltes ciutats. La tancada també s'ha dut a terme a l'edifici d'Educació i Psicologia.

Guillem Ormazábal, degà de Dret, una de les facultats que s'estrena en la modalitat de protesta nocturna, va expressar ahir a la tarda la seva confiança en l'actitud "civilitzada" que mostren els estudiants de Dret, que aquests dies ha comunicat la seva intenció de dormir a la facultat. La UdG ha contractat serveis privats de vigilància per evitar que persones externes a la protesta cometin actes que puguin perjudicar les instal·lacions. Ormazábal demana que es respecti el dret d'assistir a classe durant la jornada d'avui. L'equip de deganat de Dret no s'ha posicionat corporativament respecte dels motius de la protesta, però Ormazábal admet individualment un esperit "contrari a les retallades". El pricipal problema el pateixen, segons el degà de Dret, "els professors joves en etapa de formació que veuen la seva feina amanaçada".

Des de la Facultat de Ciències també van informar que s'havien habilitat un parell d'aules per als manifestants. La protesta nocturna va ser confirmada també a Educació (Barri Vell), i a Medicina (Emili Grahit), on a les 8 el vespre hi havia una trentena d'estudiants predisposats.

Representants de diferents col·lectius universitaris oferiran els seus punts de vista sobre la situació actual en una compareixença avui (10h) a l'espai Àgora (Montilivi). Entre ells hi haurà Joan Ferrer (degà de Lletres), Josep Manel Barbero (PDI), Aurora Climent (PAS), Adrià Costa (Consell d'Estudiants) i Irene Ripoll (assemblees d'estudiants).

La Plataforma en Defensa de la Universitat Pública, convocant de la vaga, demana la congelació dels preus de les matrícules, "per tal d'avançar en la gratuïtat total de la universitat pública"; "que es torni a les xifres de personal contractat de principis d'aquest curs" i no s'acomiadi més professors, i, entre altres punts, un "augment en les inversions en recerca i investigació, com a mesura imprescindible".