Trencades les negociacions amb els estudiants

Els òrgans de govern de la UdG donen suport a la rectora si decideix ordenar el desallotjament per part dels Mossos

24.05.2012 | 22:34

Els òrgans de govern de la Universitat de Girona han emès un comunicat aquest dijous on donen suport explícit a la rectora, Anna Maria Geli, si requereix la presència dels Mossos d'Esquadra per desallotjar l'edifici del rectorat, ocupat pels estudiants des de dimarts. La posició unitària representada per degans i directors de facultats i departaments també "exigeix" als estudiants que abandonin de forma "immediata" les instal·lacions i els insta a usar els "canals democràtics" per defensar la universitat pública. Després de dos dies de negociacions, l'equip directiu ha trencat les negociacions amb els portaveus estudiantils i ha derivat la mediació en la figura del síndic de la universitat.

Els estudiants sostenen que la tancada té caràcter indefinit fins que la universitat no els concedeixi alguns dels punts que reclamen, com no apujar les taxes, no acomiadar més personal, que la rectora demani perdó per la càrrega dels Mossos d'Esquadra el passat desembre o que no s'apliquin més retallades.

Després de dos dies de negociacions entre els portaveus dels estudiants i diversos degans i vicerectors, l'equip directiu ha decidit trencar la negociació amb els estudiants i ha derivat la tasca de mediació en la figura del síndic de la universitat.

En el comunicat emès aquesta tarda, els òrgans de govern de la UdG expressen que consideren "legítimes les expressions democràtiques de desacord amb la crítica situació actual" i recorden que la universitat ja ha reclamat uns recursos "suficients i estables" per desenvolupar les funcions.

Per això, condemnen les accions "violentes i coercitives" que, segons el comunicat, deslegitimen les reivindicacions que tots els estaments de la universitat vinculen "a través de canals democràtics". Tal i com van expressar dimecres, també han assenyalat que l'ocupació de l'edifici és "il·legal" i han passat de demanar als estudiants que marxin a exigir-ho.

Per tot això, el comunicat mostra el suport explícit a la rectora per emprendre les mesures que cregui convenients. La rectora és l'única autoritat que pot requerir la presència dels Mossos d'Esquadra per desallotjar l'edifici.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Cultura

El programa de Sergi Bonet

El rector en funcions, Sergi Bonet, s´ha destacat pel seu compromís amb les causes socials, i...

El programa de Quim Salvi.

Quim Salvi porta per lema «pel canvi». Un canvi que considera «absolutament necessari» perquè...

Salvi demana el canvi i Bonet més UdG

Els dos candidats a rector de la UdG revelen el contingut dels seus respectius programes en els...

«Eliminarè la docència sense cost i impulsaré de nou la descentralització»

«Eliminarè la docència sense cost i impulsaré de nou la descentralització»

Quim Salvi creu que la Universitat s'ha de poder adaptar a les exigències d'una societat canviant....

Estrelles Michelin 2017

Millors gorgues de Girona

Tots els restaurants amb estrella Michelin 2017

La Guia Michelin 2017 serà presentada aquest dimecres al Mas Marroch de Girona. Hi assistiran tots els cuiners de restaurants amb dues i tres estrelles Michelin


Notes de tall 2017

Notes de tall 2017

Consulta el llistat de totes les notes d'accés a les carreres de les universitats catalanes. 

 

Cartellera a Girona

Tots els cinemes de Girona

Tots els cinemes de Girona

Consulta la cartellera a Girona, Salt, Palamós, Olot, Ripoll, Platja d'Aro i Salt. Tot el cinema de Girona

 
Enllaços recomanats: Premis cinema