La Universitat d´Estiu Ramon Llull Puigcerdà ja té obertes les inscripcions per a l´edició d´enguany, que inclou un fins a 24 propostes. El programa de l´Associació Universitària de Cerdanya (AUCer) manté els cursos de més èxit d´anys anteriors i incorpora novetats amb un marcat caràcter d´utilitat per superar l´actual crisi econòmica. En aquesta línia, enguany s´ha creat la nova oferta dels Tasts, sessions d´un sol dia amb temàtiques molt pràctiques.

Entre les novetats destaca el curs de Community Manager per a la gestió de xarxes socials. També hi haurà un curs de biotecnologia, a càrrec d´Eduard Porta, sota el lema Del CSI a les videoconsoles. En aquesta mateixa línia, es proposa una sessió de Personal Shopper Xpress, amb Argelia Teo.

Un any més, la universitat d´estiu de Puigcerdà ofereix l´exitós curs de tast de vins amb l´enòleg cerdà Toni Cot, que també oferirà un tast sobre gintonics, tapes i whiskys. Un altre dels cursos més demanats és el d´òpera amb el prestigiós crític Roger Alier, que enguany parlarà de l´òpera francesa del segle XIX.

L´àmbit de la medicina i la salut, un dels més importants per a l´AUCer, presenta enguany un curs sobre atenció plena (mindfulness) que impartirà Michael Schammberger. També hi haurà cursos de psicologia (amb Ricardo Cayuela) metodologia infermera (amb Rosa Rifà), marxa nòrdica (amb Jordi Pau Caballero), triatló (amb Álvaro Rancé), alimentació infantil (amb Anna Parés), maternitat responsable (amb Maria Monreal) i sòl pèlvic (amb Olga Gauma), a més a més de la Jornada Anual del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, la Jornada de la Professió Infermera i la Jornada amb el Col·legi de Psicòlegs.

La Setmana Tràgica, les constel·lacions familiars, la grafologia, el coneixement de la personalitat, les religions, les ordenances fiscals, el flamenc i una sessió de conversa en anglès completen el programa de cursos.

Les inscripcions es poden fer principalment a través de la web www.aucer.org i es mantindran obertes fins poc abans de l´inici de classes, al mes de juliol. Enguany també es continuarà amb les activitats paral·leles com ara la nit d´observació d´estels a la Tosa d´Alp (a 2.500 m.), la Nit d´Arts a l´Estany de Puigcerdà, les conferències d´inauguració i cloenda i una sortida cultural un cop acabats els cursos, que enguany serà al Museu de les Mines i la Colònia Vidal, al Berguedà. A tot plegat cal afegir-hi que s´organitzarà un Vermut amb José Luis Martín i Oscar Nebrera, ninotaires i creadors de la revista d´humor El Jueves.