Menjar en família un mínim de tres vegades per setmana redueix en els nens un 32% el risc que tinguin un trastorn alimentari i un 15% el perill de patir obesitat, segons assegura la coordinadora de l'àrea de Nutrició de la Societat Espanyola d'Endocrina i Nutrició (SEEN), Pilar Gómez Enterría, en el marc del 54 Congrés de la Societat, celebrat aquesta setmana a Oviedo.

Amb motiu de la celebració del Dia Nacional de la Nutrició, que té lloc avui, aquesta experta destaca la important tasca que realitzen els pares a l'hora d'educar els seus fills en l'alimentació i assegura que el "millor" consell que els poden donar als més petits és dir-los "menja't la verdura".

En aquest sentit, Enterría avisa que hi ha frases fetes que "només" serveixen per "demonitzar" determinats aliments com, per exemple, "si et menges la verdura et dono un gelat de postres". Una afirmació que, segons la seva opinió, és un missatge "erroni", ja que dóna a entendre al menor que la verdura "és dolenta", mentre que el gelat "és bo".

Dit això, aquesta experta explica la importància que els nens dormin vuit hores i realitzin exercici físic. "Les activitats extraescolars amb les quals bombardegem els nostres fills els impedeix dedicar temps a l'exercici físic, ja que acaben el dia tan cansats que és impossible demanar-los que juguin un partit de bàsquet. Això ha provocat que l'oci dels nens sigui absolutament sedentari", destaca Enterría.