La representació processal del Centre Jurídic Tomás Moro va sol·licitar ahir, en l'inici del judici contra el cantautor Javier Krahe, que se'l condemni a una multa de 144.000 euros per ofendre els sentiments religiosos pel curt Com cuinar un Crist per a dues persones. De la seva banda, la fiscalia (que no forma part de l'acusació) ha demanat l'absolució, per considerar que el vídeo creat el 1977 i emès el 2004 per Lo + Plus pot ser ofensiu, però no un delicte.

L'artista i la productora del programa Montserrat Fernández Villa s'han assegut al banc dels acusats del Jutjat penal número 8 de Madrid per un presumpte delicte contra els sentiments religiosos. En sengles casos, el fiscal ha reclamat que se'ls absolgui.

El president del CJTM va assenyalar que s'ha mantingut l'acusació ja que "el contingut directe i indirecte del vídeo afectava els sentiments religiosos i part important de la població", va dir.

Nombroses mostres de suport

A la seva entrada als jutjats, el cantautor va afirmar que si resulta condemnat per aquests fets, s'exilia a França. "No m'han entès", va manifestar el sexagenari representant de la "movida" madrilenya, després d'afirmar que seguirà fent cançons sobre l'Església, però que sempre escriurà moltes més cançons sobre noies que sobre temes religiosos: amb una mitjana de "nou sobre noies i una sobre l'Església", va aventurar.

A la seva arribada al jutjat, el cantautor va ser rebut amb un calurós aplaudiment per part de companys i amics com Joaquín Trincado, el realitzador del vídeo pel qual està sent jutjat; el compositor i cantant Pancho Varona, Pepín Tre i el Gran Wyoming, qui va assistir com a testimoni i que va proposar "condemnar-lo a resar tres avemaries en lloc de a pagar la multa" de 144.000 euros.

El 15 de desembre del 2004 el programa Lo + plus de Canal Plus va emetre un vídeo promocional fet pel cantautor Javier Krahe i Enrique Seseña als anys 70 titulat Com cuinar un Crist per a dues persones. S'hi veia una recepta per desprendre Crist del crucifix on la creu era trossejada, untada amb mantega i posada al forn, "sortint al tercer dia en el seu punt". Es tracta d'un curtmetratge dels anys 70 de 25 minuts, que en conjunt es va titular 10 comentarios, i que en aquell moment es va fer "per ser projectat a la paret d'una casa".