El Barcelona Ballet d'Ángel Corella presentarà aquest divendres un expedient de regulació de feina (ERO) per a tota la plantilla, un total de 40 treballadors entre personal d'administració i artistes, ha informat un portaveu de la companyia. El projecte d'escola d'alt rendiment de Figueres, però, no es veurà afectat.

Segons la companyia, la seva situació crítica és conseqüència de la falta d'una subvenció directa que havia d'aportar la Diputació de Barcelona i que està "frenada" des que s'ha començat a tramitar a final de gener, assegura la companyia, que lamenta la total desinformació que té sobre aquest assumpte. Fonts de la Diputació han assegurat que la petició està "a sobre de la taula" i que encara no hi ha cap decisió en ferm.

Fins ara, tot el personal del Barcelona Ballet estava contractat de forma indefinida, però ara es faran contractes puntuals en funció de les necessitats del ballet, només per als assajos i les actuacions necessàries.

Segons va informar dilluns El País la companyia de Corella s'ha vist perjudicada perquè, des que va deixar Castella i Lleó i es va instal·lar a Barcelona, negociava les ajudes amb el coordinador de la Diputació, Josep Maria Matas, i el seu successor, Josep Tous, que han estat destituïts per sospites de corrupció.

El portaveu del ballet de Corella va subratllar que l'incompliment de les promeses es refereix només a la Diputació, al·legant que quan es van instal·lar a Barcelona ja sabien que la Generalitat ratificava el projecte però no els assegurava cap subvenció.

La companyia segueix

Durant els últims mesos la companyia s'ha autofinançat amb els seus espectacles, i seguirà fent-ho en els pròxims mesos: el Teatre Coliseum de Barcelona acollirà al juny l'estrena mundial de Facing the Light, de Kirill Radev, amb música d'Antonio Vivaldi. Al juliol es presentarà al Festival Castell de Peralada Pressentiment, la coreografia d'Àngel Rojas i Carlos Rodríguez que ja s'ha vist amb èxit als EUA, i a més Corella i la seva germana Carmen Corella impartiran un curs intensiu de dansa clàssica a Barcelona. Al setembre es posarà en marxa en aquest mateix espai -al carrer Ortigosa- l'acadèmia internacional de dansa oberta a tots els públics, i de manera paral·lela el projecte de l'escola d'alt rendiment a Figueres per a joves ballarins també "segueix en peu".