La Lapidation de Saint Étienne, un llarmetratge de producció gironina dirigit per Pere Vilà, ha estat seleccionar per participar al Festival Internacional de Karlovy Vary, que es celebrarà a principis de juliol a aquesta ciutat Txeca, notícia que ha estat rebuda pel realitzador Pere Vilà com "un gran premi", va dir ahir.

L'estiu passat, Pere Vilà Barceló va rodar a diferents indrets de Girona, entre ells una sala en desús del cinema Truffaut de la ciutat, el seu segon llargmetratge La Lapidation de Saint Étienne, fruit d'una coproducció entre Catalunya i França, amb les productores gironines DDM visual i Manium produccions, juntament amb Eddie Saeta. La pel·lícula ha comptat amb finançament de TV3, l'ICEC, Diputació de Girona i la Région du Provence-Alpes-Côte d'Azur.

Aquest és un drama social que narra la història d'Étienne, interpretat per l'actor Lou Castel, un ancià que es resisteix a abandonar casa seva perquè està convençut que els esperits de la seva dona i la seva filla segueixen allà. Per la seva banda, la propietària del pis on viu, personatge al qual dóna vida l'actriu francesa Marie Payen, intentarà fer-lo fora per qualsevol mitjà, en el que constitueix un cas de mobbing immobiliari.

La colpidora història d'aquesta pel·lícula ha captat l'atenció del Festival Internacional de Karlovy Vary. Es tracta d'un festival de reconegut prestigi i dels pocs d'Europa de classe A, la categoria més important d'aquest tipus de certamen que també comparteixen Canes, Venècia o Berlín.

Fa cinc anys, Pere Vilà Barceló va fer el seu primer llargmetratge, Pas a nivell, una pel·lícula ambientada a la Costa Brava que també es va poder veure a una vintena de festivals com els de: Rotterdam, Gijón, San Sebastià, Londres, Lisboa, Buenos Aires, Nova York, etc. Actualment ja està preparant un nou projecte anomenat El vell Caront i que ja compta amb una ajuda Kreas de l'Ajuntament de Girona per portar-se a terme.