La primera reunió del Patronat de la Fundació pública Pluralisme i Convivència després de les darreres eleccions generals (20 de novembre de 2011) es va celebrar el passat 29 de maig i, en aquesta, es va aprovar una resolució d'ajudes adreçades a entitats locals de confessions religioses minoritàries que tenen acord de cooperació amb l'Estat espanyol -evangèlics, musulmans i jueus- i que tenen la finalitat de subvencionar, després de la defensa d'un projecte, activitats socials, educatives i culturals. Tanmateix, la resolució d'aquesta convocatòria no es podrà fer pública fins que el Congrés que els Pressupostos Generals de l'Estat (PGDE) estiguin aprovats. La convocatòria anterior, divulgada en el primer trimestre de 2011, va atorgar 21.260 euros a nou entitats gironines: cinc de tradició evangèlica van rebre 8.520 euros, i quatre d'islàmiques se'n van emportar 12.740. Les activitats no són mai pel culte i és necessari que la subvenció estigui justificada.

La convocatòria de la qual s'espera resolució va ser signada l'1 de juny de 2011. El retard, provocat pel canvi de govern i, per tant, de la incorporació de nous responsables, pren relleu perquè hi ha la previsió que hi hagi una retallada de més del 60% (respecte a l'any anterior) per subvencionar les activitats de normalització de les entitats. Aquesta retallada, impulsada pel Govern espanyol a la pròpia administració pública, ha tingut, com a resultat, la continuïtat de Pluralisme i Convivència, tot i que amb molt menys pressupost i recursos humans. Per tant, les despeses que haurà d'assumir a partir d'ara hauran de ser a la baixa. Els comptes anuals, la memòria de 2011 i el Pla d'actuació pel 2012 també van ser aprovats en aquesta primera ?reu?nió.

En la darrera convocatòria, els diners atorgats a les entitats gironines van oscil·lar entre els 800 i els 4.620 euros. Aquest interval, si el comparem amb els diners que van rebre la resta d'entitats espanyoles, va ser situat a la franja baixa, si el comparem amb les subvencions rebudes per d'altres. A tall d'exemple, el Centre Islàmic de València va rebre 19.000 euros. Les entitats que concorren han d'estar inscrites en el Registre d'Entitats Religioses del Ministeri de Justícia.