Unes deu mil persones han assistit aquest cap de setmana a la primera edició de la Fira de Màgia al Carrer de Torroella de Montgrí, segons que han confirmat fonts de l'organització de la fira i de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, que van constatar que dissabte, els aparcaments habilitats a la vila havien quedat plens i l'assistència als espectacles, sobretot a la tarda i al vespre-nit havia estat de ple absolut, en els diferents espais on es va celebrar.

Per la seva banda, el director de la Fira de Màgia al Carrer, Juli Carbó, ho va resumir amb un "Estem eufòrics" per l'acollida de la cita, que en dos dies ha portat a la capital del Montgrí una trentena d'artistes repartits en tretze espais diferents de la ciutat, la majoria d'accés gratuït.

Carbó explicava que "tots els espais han funcionat per al perfil de gent al qual estaven destinats": el pati de Can Quintana, al Museu de la Mediterrània es va omplir de gom a gom, amb més de 250 persones que van assistir a la gala de mags joves el dissabte a la tarda. L'Espai Ter va tenir una acollida extraordinària, amb més de 1.100 persones en els dos passis que es van fer. La Sala, que a les dotze de la nit oferia la sessió de màgia golfa va haver de tancar portes ja que es va omplir totalment l'aforament. En el sopar espectacle del Palau Lo Mirador de divendres a la nit hi va haver més de 220 persones. L'aforament d'algunes de les places i espais públics no es va omplir del tot en els primers espectacles del matí però va quedar absolutament ple dissabte a la tarda.

A la valoració interna cal afegir les paraules dels artistes que hi van prendre part. Així per exemple, Antonio Díaz, responsable de l'espectacle La asombrosa historia de Mr.Snow, que va reunir més de 1.100 persones a l'espai Ter, va qualificar la fira d'"espectacular" i va assegurar que "és una de les millors de l'Estat". Díaz va considerar excel·lent "l'organització, el voluntariat, la implicació dels comerços i les empreses i el que s'ha aconseguit en només una edició".

I és que en total la fira ha tingut més de 70 voluntaris, la majoria de les escoles i instituts de Torroella; mentre que els comerços hi han participat decorant els seus aparadors amb motius relacionats amb la màgia com jocs de cartes, barrets i varetes màgiques.

A més dels diferents espectacles, durant tot el cap de setmana s'han realitzat activitats paral·leles, com la projecció de la pel·lícula L'illusioniste de Sylvian Chomet, tallers d'iniciació a la màgia, un mercat màgic o l'exposicició d'homenatge al Mag Xevi que, des de l'1 de juny, ha recuperat la trajectòria del degà de la màgia catalana amb cartells, llibres, catàlegs, fotografies o d'altres curiositats.