La Fundació Vila Casas va presentar ahir la nova programació d'estiu del Museu d'Escultura Contemporània Can Mario de Palafrugell. Aquesta programació exhibeix, des d'avui i fins al 16 de setembre, obres de joves escultors del taller BDN de Badalona, que es compaginen amb la col·lecció de pintures de diversos maniquís de l'artista Jordi Sàbat. Enguany, la fundació ha rebut més de 200 ?obres per participar en els Premis Fundació Vila Casas. Les peces seleccionades, una cinquantena, es poden veure en l'exposició Premis d'Escultura Contemporània al museu de Palafrugell.

Segons la directora d'Art de l'entitat, Glòria Bosch, aquest any s'han superat tots els rècords, amb més de 200 participants. L'exposició, que ocupa la sala gran del museu, mostra una gran diversitat de peces entre les quals destaquen les obres d'artistes com Mayte Vieta o Antoni Marquès. Segons Bosch, el jurat d'aquest any ha seleccionat algunes obres "arriscades i provocadores". És el cas de l'obra de tela de Nei Albertí, un jove escultor que actualment està gaudint d'un gran èxit amb les seves peces, o la Regadora regant de Jordi Comas, entre d'altres.

Tant l'exposició com els Premis Fundació Vila Casas -en?guany es dediquen a la disciplina de l'escultura- tenen com objectiu promocionar els nous creadors contemporanis catalans i, al mateix temps, potenciar les diferents col·leccions que integren el fons d'art de la fundació.

D'altra banda, a la Sala Empordà es pot veure la mostra L'aparador del pintor, il·lustrador i ?dissenyador gràfic Jordi Sàbat. ?L'artista, que es mou entre el món de la comunicació i la publicitat, exposa un treball on vesteix ?maniquís anònims i els personalitza amb una nova pell. Les seves pintures mostren tota mena de maniquís i perxes que interactuen amb l'espectador. "És una obra del 2011, creada per a l'ocasió, perquè jo treballo per sèries i mai ho faig a corre-cuita", ha explicat Sàbat.

L'artista ha detallat que volia parlar sobre la persona humana i els convencionalismes de la ?societat actual. "Els penjadors tenen forma de persones i volia ?integrar-los dins d'un discurs irònic sobre el món artificial i les exuberàncies d'aquesta realitat", va dir.

Al mateix temps, a la sala ?annexa, els interessats podran veure les obres de 13 joves escultors -d'entre 22 i 45 anys- del taller BDN de Badalona. Segons ha ?explicat l'escultor i coordinador del centre d'escultura, Josep Maria Camí, els artistes residents al taller són provinents d'arreu del món i molts d'ells s'agrupen en aquesta localitat per realitzar un projecte en concret o compondre una mostra.