En la seva dissetena edició, la Fira del Circ de la Bisbal es confirma més que mai com tot un referent dels festivals de circ al carrer al nostre país; i del 13 al 15 de juliol, oferirà un total de 88 espectacles (fet que suposa gairebé duplicar els de 48 de fa dos anys, i una xifra molt superior que els 52 de l'anterior edició).

Amb un pressupost de 105.000 euros que s'ha aconseguit mantenir gràcies a les col·laboracions creades amb altres col·lectius i festivals, el veterà certamen bisbalenc pretén superar els 32.000 espectadors rebuts en la passada edició. En la creació de nous lligams s'hi troba la col·laboració amb el col·lectiu de nou circ català La Camaleònica d'Espectacles-La Bonita, que permetrà la ubicació d'un nou espai (una carpa i un amfiteatre al passeig amb una trentena de tallers i espectacles per a públics de totes les edats).

Posar al mal temps bona cara

Amb la col·laboració amb altres certamens s'ha pogut contractar la companyia irlandesa The Barren Carrousel Aerial Circus Troupe a tres bandes que permetrà estalviar recursos. En total, hi prendran part 31 companyies d'arreu de l'estat i de països com França, Irlanda, Argentina, Brasil o Austràlia. Precisament d'aquest darrer país provenen This Side Up, una de les millors companyies acrobàtiques del món, per a la cloenda.

Com a portaveu de l'organització, Dani Varela va apuntar que l'humor vol servir com a antídot contra l'actual cojuntura econòmica. "Un esdeveniment com aquest no pot passar de puntetes sobre l'actual situació de crisi, pel que la fira ha preferit tocar de peus a terra i fer que el circ irrompi en la realitat, això sí, amb bon humor", va detallar Varela.