El dramaturg Xavier Albertí serà el nou director artístic del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), segons que va informar ahir el teatre barceloní.

Aqusta designació es produït durant la reunió ordinària del consell d'administració del teatre en la qual s'han valorat els projectes presentats pels diferents candidats. Concretament, en el cas del dramaturg gironí el consell li va valorar la seva capacitat d'elaborar un programa d'excel·lència i la seva idoneïtat per respondre als objectius del TNC: la diversitat de programació (sobretot patrimoni teatral català i universal), la incentivació de la creació contemporània i innovadora, l'impuls del català i la promoció de la projecció internacional TNC.

Albertí succeirà en el càrrec Sergi Belbel, qui el va desenvolupar durant set anys i deixarà la direcció del teatre després de la temporada 2012-2013, en concret, a l'estiu de l'any vinent. A partir de llavors, Albertí assumirà el càrrec que desenvoluparà durant quatre anys prorrogables. Aquest setembre ja començarà a col·laborar al teatre, i farà la propera programació.

Director d'escena, actor, gestor teatral i compositor nascut a Lloret de Mar el 1962, Xavier Albertí va ser director artístic del Festival d'Estiu de Barcelona, Grec, i té al seu haver la direcció d'una trentena d'obres.