L'arrencada aquest divendres del Festival SOS 4.8 de Múrcia, amb Pulp com a gran atractiu, donarà el tret de sortida a una nova temporada de festivals nacionals que s'estendrà fins a les portes de la tardor i que tindrà Radiohead, Björk, Bob Dylan, Red Hot Chili Peppers o The Cure com alguns dels convidats més il·lustres.

Estan ja desvetllades totes propostes per afrontar un altre estiu de crisi econòmica, que no de concerts. Així doncs, el públic indie tindrà un ampli ventall on triar.

En aquest grup s'hi inclou la cinquena edició del festival SOS 4.8, al qual amb prou feines li queden uns mil abonaments per vendre. Un nodrit cartell s'alimentarà de noms com el dels britànics Pulp, Gossip, The Kills i Flaming Lips.

El 25 i 26 de maig arribarà el Sonisphere a Getafe, amb el rock dur com Metallica, Mastodon i Slayer; i del 30 de maig al 3 de juny, serà el torn d'un dels més esperats: el Primavera Sound. Wilco, Franz Ferdinand, Björk i The Cure s'uniran a Marianne Faithfull i M83.

Uns dies més tard, del 14 al 16 de juny arribarà el Sónar amb New Order, Hot Chip, Fatboy Slim, Metronomy i James Blake. Aquests dos últims actuaran també al Dia de la Música de Madrid.

Ja al juliol, serà el torn de dos dels grans: el BBK Live, que comptarà amb Radiohead, Garbage i Keane; i, és clar, del FIB de Benicàssim amb Stone Roses i Noel Gallagher's High Flying Birds, i l'actuació estel·lar d'un Bob Dylan que també passarà pel festival de Cap Roig en la jornada inaugural.

El Low Cost de Benidorm animarà el final de juliol amb Placebo i Suede, mentre que la clausura a càrrec del DCode comptarà amb els concerts exclusius de Sigur Ros i Justice, i la tornada triomfal de The Killers.