El CCCB organitzarà pel mes de març del pròxim any, l'exposició Arxiu Bolaño com a homenatge a l'excepcional escriptor xilè Roberto Bolaño, de la mort del qual es compleixen deu anys el 2013 i coincidint amb la sisena edició biennal de Kosmopolis La Festa de la Literatura Amplificada.

El projecte ha estat concebut a partir de tres eixos temàtics entrellaçats que expressen algunes de les claus de l'univers creatiu de l'autor de Los detectives salvajes. El primer defineix una geografia concreta a través de tres ciutats Barcelona, Girona i Blanes, on Roberto Bolaño va crear gairebé tota la seva obra; el segon presenta la seva cronologia creativa, completant i redefinint la publicació dels seus llibres, i el tercer recrea un paisatge existencial que permet recuperar l'escriptor en la seva vida quotidiana.

El recorregut expositiu pren com a base aquests nuclis temàtics i els desenvolupa a través d'un pròleg, referència imprescindible als anys viscuts a Mèxic, i tres etapes precises: La primera, la universitat desconeguda.Barcelona 1977-1980; la segona, dins del calidoscopi; Girona 1981-1985; i la tercera, el visitant del futur. Blanes 1985-2003. El recorregut el tanca un epíleg que analitza la influència de Bolaño en la literatura del segle XXI.