La nova Escola de Llibreria de la UB estrenarà el seu primer curs amb més d'una trentena d'alumnes matriculats provinents del món de l'edició, la cultura, la biblioteconomia o el periodisme.

El gremi de llibreters de Catalunya i la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB són els impulsors d'aquesta nova titulació que es converteix així en el primer postgrau de l'Estat que forma a professionals en aquest sector.

Els estudis han despertat l'interès de "més persones de les esperades" --ha declarat el president del gremi de llibreters de Catalunya, Antoni Daura-- d'entre els quals s'ha seleccionat finalment a 30 alumnes a partir d'una entrevista personal i currículum.

La titulació té professionals destacats del món del llibre i de la llibreria, entre els quals destaca el responsable del treball bibliogràfic del Servei de Biblioteques de Catalunya, Jordi Llobet; el director de Grup 62, Xavier Mallafré, i el director general de Fundacc, Joan Sabaté.

La lliçó inaugural tindrà lloc el pròxim 12 de setembre en el marc de la Setmana del Llibre en Català i anirà a càrrec de l'escriptor i biòleg valencià Martí Dominguez.