El català "és més suau" i al principi a Dolo Beltrán només li sortien "balades", però després d'"anar provant" es va adonar que "era només falta de costum" i que aquest idioma és perfectament vàlid en temes ballables com Una altra Galàxia, que dóna títol al primer àlbum en català de Pastora.

"Hi he he hagut de pencar més que en els discos en castellà", reconeix la cantant i lletrista de Pastora, grup que es va donar a conèixer amb la cançó Lola.

A Lola, Dolo deia allò de "no me llames Dolores, llamame Lola" amb un lleuger deix extremeny, que li ve del seu pare, però la seva mare és catalana i els seus companys de trio són els fills de Pau Riba, per la qual cosa el català forma part de la seva galàxia més pròxima, encara que el castellà hagi estat l'idioma dels seus cinc primers discos. "La meva mare és catalana i jo parlo català amb molta gent, però hi poso castellanades, així que m'ha tocat treballar més", ha aclarit la cantant i actriu, qui, això no obstant, insisteix a treure importància al tema de l'idioma.

"El català ha estat una excusa per treure un altre disc. Podríem haver buscat una altra excusa, com reunir els temes més dance o fer remescles, però hem preferit ajuntar els temes que teníem en català i treure un disc", afirma Dolo Beltrán.

De fet, el projecte va començar com un EP amb els cinc temes en català que Pastora havia gravat al llarg de la seva carrera.

Finalment, l'EP es va convertir en un LP perquè Caïm, que és l'autor de la música, "tenia material" i Dolo va posar fil a l'agulla i va escriure unes lletres que van agradar als tres membres del grup.

Els set temes nous són Semblava mentida, Carícies, Una altra galàxia, Mals hàbits, Penso en tu, Sentit de l'humor, i 1+1=1.000.

En general, balades i temes tranquils que, en alguns casos, van pujant una mica de to a mesura que entren els ritmes més electrònics.Això no obstant, també hi ha algunes cançons molt ballables com Una altra galàxia, l'elegida per al single promocional.