Investigadors del CSIC i la Mediterranean Science Comissió han desenvolupat MedJelly, una aplicació per a dispositius mòbils que informa en temps real de la presència d'aquests animals a les platges de Barcelona i que ajuda a reconèixer quina espècie és i com actuar en cas de picada.

La descàrrega de l'aplicació és gratuïta i està disponible per a mòbils iPhone i tauletes iPad, encara que també és possible accedir a les dades a través d'Internet.

Aquest equip d'investigadors ha posat en marxa aquesta aplicació per a mòbils i tauletes com a prova pilot que permetrà als ciutadans saber si aquest dia hi ha meduses a la platja on vulguin anar, saber si existeix risc si es banyen i facilitar el reconeixement de les espècies més perilloses, ha informat el CSIC.

L'aplicació MedJelly, impulsada en col·laboració amb els ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona i els serveis de salvament i socorrisme, ofereix tota la informació en temps real sobre l'estat de les platges.

"L'aplicació ha estat dissenyada per facilitar als ciutadans una eina de gran utilitat i d'accés ampli sobre un tema que cada vegada preocupa més. L'objectiu és informar de forma clara i precisa sobre les meduses: quins tipus existeixen, quins em puc trobar a la platja i què fer en cas de picada", explica la investigadora del CSIC Macarena Marambio, una de les responsables del projecte.