L'artista, col·leccionista i fotògraf olotí Josep Maria Dou (1906 - 1991) va documentar tot el que li semblava rellevant a partir de fotografies antigues o bé preses per ell mateix. El seu llegat és el punt de partida del fons d'imatges de l'Arxiu Comarcal de la Garrotxa. Per això, les primeres 500 imatges que la institució ha penjat a Internet són precisament del fons Dou. Segons Quim Roca, tècnic de l'Arxiu, després de les Festes del Tura se'n penjaran 500 o 1.000 més, que es podran localitzar amb el cercador imatgesgarrotxa.olot.cat.

L'Arxiu Comarcal de la Gar?rotxa no pensa aturar la "ingent tasca" de documentar les 130.000 imatges del seu fons per difondre-les a la xarxa. Segons Roca, la comarca està representada amb dignitat a través d'aquest fons documental que recorre més de 120 anys d'història.

Les imatges provenen de l'administració, de comerços, d'empreses, associacions i particulars. Des de casa ja es pot consultar un fons que de moment té l'àlbum Olot en el transcurs del temps, de Dou, al qual aviat s'hi afegirà l'àlbum Records d'excursió, del mateix autor, però de caràcter més íntim, que comprèn des de l'any 1927 fins al 1972, i mostra sortides als entorns de la ciutat, a Sant Aniol d'Aguja o anades al Port de la Selva, Cadaqués i a la Catalunya del Nord. Enllestit el fons Dou, es continuarà amb altres fons, com els d'Esteve Morer Toronell i Vicenç Grivé Coma, que figuren entre els primers fotògrafs que van treballar a Olot. I més endavant vindrà el fons amb imatges dels anys 1920 i 1930 de Francesc Jaume Coll, i el de la Guerra Civil d'Emeteri Vélez Valls, considerat el Robert Capa olotí. L'arxiu, digitalitzat en un 60%, i ara en el laboriós procés de documentació, té molts altres fons procedents de la suma del que era l'Arxiu Històric (Generalitat) i l'arxiu municipal més el del Consell Comarcal.