Més de 10.000 persones han visitat la mostra Paisatges de llum, paisatges de somni. De Gauguin a Delvaux, pertanyent a la col·lecció Carmen Thyssen, des de l'obertura d'aquest espai a Sant Feliu de Guíxols el passat 8 de juliol.

D'aquesta manera, segons s'apunta des de l'equipament, s'han complert les previsions no només per la xifra d'assistents, sinó també per la valoració satisfactòria de la mostra per part dels visitants. La demanda del públic que vol tornar a veure l'exposició ha motivat la creació d'un abonament, personal i intransferible, per quatre visites i a preu reduït que s'adquireix a les taquilles del monestir de Sant Feliu de Guíxols on s'exhibeix Paisatges de llum.

S'esdevé que ahir mateix, dia en el qual es donava a conèixer aquesta primera dada amb la valoració de visitants de la mostra, passava per Sant Feliu el resident i portaveu del Grup Parlamentari de CIU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, acompanyat del també diputat Josep Sánchez Llibre junt amb alguns dels seus familiars. Els dos polítics van visitar amb la baronessa Carmen Thyssen l'exposició, que reuneix peces de Ramon Martí Alsina, Paul Gauguin, Richard Estes, Ramon Casas, Paul Delvaux o Richard Linder.

En aquesta visita, Duran i Lleida va estar acompanyats de la comissària de la mostra, Pilar Giró; l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó; i del regidor d'Urbanisme Joan Vicente, així com tècnics municipals. Segons es va donar a conèixer des de l'equipament ganxó, després de la visita de les sales els visitants "van elogiar la qualitat de la mostra i la generositat de Carmen Cervera".

Preparant les visites escolars

En el llibre d'estadístiques del primer mes de vida de l'espai, hi destaca que el turisme interior encapçala l'assistència a l'exposició. Concretament, un 54% dels visitants són de Catalunya, mentre un 8% provenen de diferents punts de la península. Els francesos (un 23%) van al capdavat de les xifres del turisme estranger, seguits pels britànics, els alemanys i els holandesos. Des de l'equipament s'apunta que "la diversitat de la procedència, tant geogràfica com social, confirma l'aspiració de l'Espai Carmen Thyssen de proyectar-se més enllà de l'àmbit de l'oferta cultural de la ciutat".

L'espai ampliarà l'activitat didàctica a l'entorn de la mostra amb l'arrencada del nou curs; per ara, però, el col·lectiu dels nois i noies dels casals d'estiu ja ha sumat més de tres-centes visites al còmput global.

Estructurada en tres blocs (El paisatge naturalista, Les localitazacions impressionistes i Els espais del somni), aquesta mostra inaugural està integrada per una selecció de 53 pintures que abarquen de finals del segle XIX fins a la primera meitat del XX. Del paisatge naturalista de Ramon Martí Alsina a l'hiperrealisme urbà de Richard Estes, o de la llum de Gauguin al surrealisme de Delvaux, l'exposició repassa la trajectòria de tot d'artistes que han buscat l'ànima de personatges i objectes.