Un minut de serenata per a cada any del Museu del Joguet, fins a un total de 30, que són els que compleix enguany l'equipament figuerenc: aquest és el regal que Pascal Comelade farà al museu, i que servirà per cloure l'onzè festival Acústica, el proper 2 de setembre.

A una edició que compta amb noms com Skye Edwards, vocalista de Morcheeba, Dover, Bebe, Mishima, Amparanoia o Quimi Portet, calia trobar-hi una cirereta final. I és que en paraules del director del festival, Xavi Pascual, "ens agrada fer aquesta mena d'espectacles més especials, que només es podeu veure aquí", per tal d'aconseguir que l'Acústica es constitueixi "com un agent cultural de primer ordre a Catalunya".

És per aquest motiu que es va encarregar a Comelade un projecte que unirà tot de noms destacats de la música i la poesia catalana. Així, a l'escenari hi pujaran artistes com Albert Pla, Gerard Quintana, el recent Premi Nacional de Cultura Enric Casasses, els membres de l'Orquestra Fireluche, Ivan Martínez de Don Simón y Telephunken, Gerard Meloux de la Bel Canto Orquestra, i els membres de la Coral del Casino Menestral Figuerenc, que s'encarregaran de posar l'accent local a l'espectacle.

Pascual recorda que precisament, Comelade ha celebrat sempre els aniversaris "rodons" del Museu del Joguet (va oferir-hi sengles concerts pels seus 10 i 20 anys), alhora que també s'ha convertit en "un habitual de les nostres produccions", motiu pel qual va ser l'elecció més òbvia a l'hora de confegir aquest encàrrec.

Un concert multitudinari

Sumant els cantants principals, l'orquestra de joguines, els músics de suport i la coral, hi haurà moments en els quals a l'escenari de la Rambla hi haurà més de 40 artistes; Pascual també apunta que s'ubicaran prop de 1.200 cadires a l'espai, amb la intenció que sigui "un dels concerts més multitudinaris" mai oferts pel festival figuerenc.

El repertori, que encara s'està acabant de perfilar, constarà de peces dels mateixos artistes que hi prendran part, "adaptades per a l'ocasió i amb el toc especial de ser interpretades per una orquestra de joguines". I és clar, no hi faltarà el Qualsevol nit pot sortir el sol, que és, com explica Pascual, "l'himne oficial del museu".

A banda, a l'acte d'ahir també es va aprofitar per presentar els tallers que serviran com a programació complementària de l'Acustiqueta. En la seva primera edició, el festival més "mini" de Figueres també ha trobat la complicitat de tres museus de la ciutat per tal que els nens i nenes puguin gaudir alhora de la música i d'activitats lúdiques i educatives.