L'assalt policial a la mansió de Nova Zelanda del creador del portal de descàrregues Megaupload, Kim Dotcom, acusat pels Estats Units de pirateria informàtica, va ser una operació "deplorable" per la seva duresa, segons que va denunciar ahir el seu advocat.

Paul Davison, lletrat de l'informàtic, va assenyalar durant una vista al Tribunal Suprem de la ciutat d'Auckland que examina l'actuació de la policia per detenir a Dotcom i a diversos directius de l'empresa el passat gener, que va ser "un operatiu deplorable per incompetent, inapropiat, dur en extrem, inhumà i enterament innecessari".

Unes imatges emeses pel canal neozelandès 3News mostren diversos efectius de les forces especials que descendeixen d'un helicòpter i corren cap a la casa, mentre un comboi de vehicles policials s'apropa al lloc.

La policia es defensa

L'advocat va destacar durant la vista que els agents van tractar la dona de Dotcom, per llavors embarassada, de forma inhumana a l'impedir-li que cuidés en aquells moments dels seus fills, que es trobaven en aquell moment en una altra estança de la casa.

De la seva part, en defensa de l'operatiu policial el cap de l'Agència Contra el Crim Organitzat i Econòmic, Grant Wormand, va indicar que l'assalt es va planejar així per assegurar detencions ràpides i per protegir les proves que poguessin inculpar Dotcom.

El passat dimecres, en la primera de les tres sessions dedicades pel tribunal a revisar l'assalt a l'habitatge, membres de la policia van sostenir que va actuar d'aquesta manera ja que Dotcom estava armat, era perillós i que havia amenaçat de matar.