El 32è Mini Print Internacional de Cadaqués va seleccionar sis obres d'artistes mundials. L'obra "Högflygande planer" de la sueca,Maria Heed. "Monument'12"de Jinan Kobayashi.El paisatge "Landscape-III" de Patricia Niemira, de França.L'obra "Tyson" de Nanna Sjöström, de les Illes Åland.La surrealista "The Denver girls-II" de Prue Mac Dougall, de Nova Zelanda.L'obra "Germen-1" de l'artista espanyola Montserrat Ansótegui.

El jurat del 32è Mini Print Internacional de Cadaqués, el concurs de gravat obert a totes les tendències i tècniques d'estampació, va anunciar ahir els sis artistes seleccionats com a guanyadors, d'entre els 751 participants de 58 països d'arreu del món.

El concurs que se celebra cada any des de 1981, va iniciar el procés de selecció el passat 15 de març i les obres presentades van ser qualificades per un jurat professional en la tècnica del gravat que van valorar que la seva alta qualitat tècnica i formal.

Enguany els premiats van fer ús de l'enginy i l'originalitat a l'hora de plasmar les diferents modalitats d'aquesta tècnica en les seves particulars obres. Jinan Kobayashi, de Japó, va fer ús de la Manera negra per la seva obra Monument'12. Més arriscada va ser l'artista sueca, Maria Heed, que va utilitzar la tècnica de l'Aiguafort per la seva obra Högflygande planer. D'un mètode similar, l'aiguafort en planxa solar, es va servir Prue Mac Dougall, de Nova Zelanda, per la seva obra surrealista The Denver girls - II. Patricia Niemira, de França, pel seu particular paisatge Landscape - III es va valer deCol·lagrafia i Chine collée i Nanna Sjöström, de les Illes Åland, del fotogravat per la seva obra Tyson. L'única artista espanyola seleccionada, Montserrat Ansótegui, va optar per la tècnica mixta per al seu gravat abstracte, Germen-1.

El futur dels premiats

Les sis obres seleccionadesseran reproduïdes a mida natural i en quatricomia al catàleg i cada artista premiat serà convidat a celebrar una exposició individual de la seva obra de petit format a la galeria de Cadaqués durant la se?güent edició del Mini Print Internacional, l'estiu següent. A més la gran majoria dels artistes premiats que arriben a Cadaqués amb motiu de la inauguració de la seva exposició, actuen com a jurat de la convocatòria en curs.

A més s'iniciarà una exposició itinerant que dura prop d'un any, i que des de 1995 es presenta anualment i de forma paral·lela a Cadaqués, a la galeria L'Etangd'Art de Bages a França, i a Anglaterra. A més, se celebraran les exposicions internacionals i nacionals que puguin sorgir esporàdicament. Fins ara s'ha exposat als Estats Units, Japó, Corea, França, Anglaterra, Irlanda, Finlàndia, Andorra, Mèxic, Colòmbia i Espanya, on van aconseguir un gran èxit entre el públic mundial, consolidant la seva continuïtat en un futur.