El pianista Lluís Grané va rebre ahir al vespre al monestir de Sant Pere de Camprodon, la medalla Albéniz 2012, de les mans de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert.

L'acte de lliurament es va celebrar en el marc del vint-i-setè Festival de Música Isaac Albéniz que se celebra cada any al municipi i com ja és tradició entre els guanyadors, el j0ve pianista de Sant Vicenç dels Horts, va interpretar la Suite Iberia (integral), considerada una de les obres més difícils del compositor.

Lluís Grané està considerat com una de les grans promeses del panorama pianístic actual. Amb només 25 anys d'edat, ha estat un dels guanyadors més joves del guardó que se sol concedir a pianistes veterans més consagrats per la seva llarga trajectòria com Alicia de Larrocha, que va ser la primera a rebre la medalla o en intèrprets de talla internacional com Hisako Hiseki, Blanca Uribe i Luis Fernando o Alain Neveux.

Distingit dos anys seguits com l'alumne de piano més destacat de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, el seu talent l'ha portat a tocar en alguns dels auditoris amb més prestigi mundial com el de Barcelona i el Nacional de Madrid, el Palau de la Música Catalana i també a països com Cuba, Alemanya o Tunísia. A més, fins a l'actualitat, ha estat guardonat amb nou primers premis i les seves actuacions han estat registrades en directe per varis mitjans de comunicació internacionals tant en la modalitat de piano sol, com de música de cambra i de solista amb orquestra.