Amparo Cuevas, la "vident" a qui suposadament se li va aparèixer la Verge a Prado Nuevo, a la localitat madrilenya d'El Escorial fa més de trenta anys, va morir divendres a la tarda després d'una llarga malaltia.

Pedro Besari, portaveu de la congregació Virgen de los Dolores fundada entorn a la vident, va apuntar que avui a les set de la tarda se celebrarà el funeral a la capella construïda a Prado Nuevo.

El cardenal i arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco, va aprovar el passat abril la construcció de la capella, cosa que era una de les suposades peticions de la Verge feta l'any 1981. Des de llavors, els seus devots hi acudeixen a resar i, segons diuen, a escoltar-hi les paraules de la Verge a través de la seva intermediària, Luz Amparo. Aquesta, a més, enregistrava la seva veu per ser reproduïda a través d'altaveus.

El 2006, familiars dels seus seguidors van demanar "el suport incondicional" de les autoritats per combatre les suposades "estafes" d'aquesta "secta destructiva". L'associació de víctimes de les suposades aparicions va denunciar el 2008 que una quinzena de menors patien maltractament psicològic, i físic en alguns casos, en un xalet que pertany a l'entramat de fundacions de Cuevas.