El cineasta José Luis Cuerda veu cada vegada més difícil el ?panorama cinematogràfic espanyol i, entre els motius, destaca el tancament de l'aixeta en matèria de finançament i la falta d'interès polític per que aquest sector vagi cap endavant, cosa que, segons ell, el condemna "pràcticament a deixar d'existir".

"Ens han posat a sobre una llosa i no hi haurà manera d'aixecar-la", diu categòric a escassos mesos que s'estreni la seva nova pel·lícula Todo es silencio adaptació de la novel·la de Manuel Rivas, ambientada a Galícia.

Les anunciades retallades en el finançament i la pujada de l'IVA del 8% actual fins al 21% suposen, segons Cuerda, una pesada llosa per al futur del cinema, al que se li "han tancat les finestres a les quals abans podia accedir i a les que encara arriba el cinema americà".

Poca promoció

Aclareix que hi ha sectors que reben més subvencions que el cinematogràfic -"al contrari del que la gent creu", opina -i al·ludeix a la "mala premsa" que hi ha al voltant del cinema, per diversos interessos.

Així, apunta, que "no es diu mai el que recapta una pel·lícula espanyola al mercat cinematogràfic dels Estats Units", perquè "això no interessa" ni es promociona als seus treballadors com és fa al país nord-americà, on actors com per exemple Tom Cruise, diu, són habitualment portada de revista.