Una entrada conjunta permet, des d'aquest dimarts, que els visitants i els turistes puguin descobrir amb audioguia tots els secrets dels dos temples més impressionants del patrimoni gironí: la Catedral i la basílica de Sant Feliu. El preu de la visita serà dos euros més cara -excepte diumenges, que serà gratis- però inclou l'accés a la capella de Sant Narcís i al presbiteri de la basílica, on hi ha vuit sarcòfags paleocristians. El president del Capítol, mossèn Jaume Julià, ha explicat que són algunes joies que fins ara estaven tancades al públic. Aquests sarcòfags tenen baixos relleus que daten dels segles III i IV. Les audioguies estan preparades per atendre visitants en set idiomes.

Des d'aquest dimarts els visitants ja poden descobrir tots els racons tant de la Catedral com de la basílica de Sant Feliu amb una entrada conjunta i una audioguia. El president del Capítol de la Catedra, Jaume Julià, ha explicat que ja fa temps que treballen amb la idea d'homogeneïtzar les visites als dos temples i que tots els visitants puguin veure els dos espais.

Per això, a partir d'ara quan els visitants comprin una entrada tindran dret a recórrer els dos espais. A la Catedral podran visitar el claustre i el tresor i a la basílica de Sant Feliu podran accedir a zones fins ara tancades al públic com ara la capella de Sant Narcís i al presbiteri, on hi ha els sarcòfags paleocristians. Fins ara s'havien de contemplar des de darrere d'un reixat a l'altar major, un situació que feia "perdre molts detalls", sobretot dels relleus dels segles III i IV dels vuit sarcòfags.

"Fins ara no es podien veure gaire bé, i era una llàstima", ha explicat Julià. Les audioguies que explicaran l'origen i com ha influït el pas dels temps per als dos temples estaran preparades per fer recorreguts en set idiomes, entre ells el rus.

Aquestes novetats repercuteixen en el preu de l'entrada i els visitants hauran de pagar 7 euros per a la visita, excepte diumenge quan l'accés és gratuït. També augmenten dos euros els preus de l'entrada per a jubilats -arriba als 5- i per als grups -2,5 euros-. Fins ara l'entrada a Sant Feliu era gratuïta.