"Un viatge en el temps", "un homenatge al cinema" i una "experiència sensorial". Tot això és el melodrama gòtic Blancanieves del director Pablo Berger, que el proper 26 de setembre es projectarà al Gran Teatre del Liceu gràcies al seu format especial.

I és que el nou projecte del creador de Torremolinos 73 és una pel·lícula muda, rodada en blanc i negre, amb una banda sonora creada pel prestigiós Alfonso Vilallonga (responsable de musicar altres pel·lícules com Mi vida sin mí, Cosas que nunca te dije, A los que amanPrincesas). Al Liceu, Roman Gottwald dirigirà la Sinfonietta Monteolvido amb una protagonista d'autèntic luxe: la veu de Sílvia Pérez Cruz, que cantarà la banda sonora en directe.

Aquesta és "una original visió del conte dels germans Grimm", ubicada als anys 20 al sud d'Espanya. Macarena García és Carmen (alter ego de Blancaneus), una jove amb una infància turmentada per la seva terrible madrastra (Maribel Verdú). Fugint del passat, Carmen emprendrà un apassionant viatge acompanyada per una troupe de nans toreros.

El repartiment es completa amb Daniel Giménez Cacho en el paper del pare, Pere Ponce com el xofer, Ángela Molina com a l'àvia, Sofía Oria com a la jove Carmencita, Inma Cuesta en el paper de la mare, i Josep Maria Pou interpretant a un apoderat.

En aquesta història "plena de fantasia, aventures, emoció i humor", s'ha delegat en la cantant palafrugellenca la difícil tasca de posar veu a les cançons. Creadora d'un dels que ja està considerat com un dels discos de l'any, 11 de novembre, serà sobre l'escenari en dues dates especials: la del Liceu, el 26 de setembre, i l'1 d'octubre al Teatro de la Zarzuela de Madrid. D'aquesta manera, es pretén recuperar la tradició de la música en directe que acostumava a acompanyar les projeccions en l'època daurada del cinema mut. Precisament, el projecte s'ha definit com a "un espectacle hipnòtic i pertorbador" que promet recrear fidelment els anys 20.

Val a dir que després d'aquestes dues primeres cites, la intenció és que el format pugui girar per les principals capitals espanyoles. L'estrena de la pel·lícula a les sales comercials serà el 26 de setembre.