Les muralles de Girona han estat sovint inspiració per a obres artístiques; però en el cas del projecte presentat ahir, no es tracta tant de les pedres que les sustenten sinó de les vistes privilegiades de la ciutat que permeten les seves altures. I és que és des d'allà des d'on un grup de joves artistes procedents de diversos punts d'Espanya s'han inspirat per crear Teulades, una obra realitzada durant una estada de quinze dies a la ciutat.

El projecte s'emmarca en la iniciativa MOVIC (Mobilitat i Creativitat), impulsada per la Red Española de Albergues Juveniles en col·laboració amb l'Agència Catalana de la Joventut a través de XANASCAT (la Xarxa d'Albergs Socials de Catalunya). És per aquest motiu que els vuit joves han conviscut durant dues setmanes a l'alberg Cerverí de Girona, en un projecte que ha permès posar en comú les seves diverses sensibilitats i plasmar-les en sis peces.

El resultat de Teulades respon a un projecte d'intervenció artística que estarà exposat als carrers de la ciutat durant un mes. Amb ell, els vuit artistes pretenen crear un estímul visual per retre homenatge als teulats que es veuen des de la muralla, alhora que reflexionen sobre l'espai aeri i els contrastos.

Diversos itineraris urbans

Amb el Cerverí com a base d'operacions, s'ha construït una sèrie de teulades que formen itineraris individuals des de diversos punts de la ciutat, i que acaben confluint a la plaça Joan Fuster i Ortells.

Val a dir que aquesta tercera edició del projecte MOVIC va rebre més de 160 peticions d'artistes emergents. A la nostra ciutat hi han fet estada Pablo Ordúñez Martínez, Javier Peña Ibáñez, Daniel Villalonga Mesanza, Cristina Sánchez Vicaria, Jana Garbayo Vidaurreta, Sara Munguía Hoyo, Cecilia García-Giralda Rodríguez i Belén Valencia Infantes.