Santiago Segura ja havia cuinat un repulsiu puré amb burilles per Tony Leblanc a Torrente, però a la comèdia francesa El xef, que ha presentat al Festival de Sant Sebastià, puja el nivell considerablement en interpretar un diví de la cuina molecular que parodia Ferran Adrià. Després de fer un cameo a la pel·lícula d'Adam Sandler Jack i la seva bessona, Santiago Segura segueix el seu periple pel cinema internacional per un simple motiu: "A Espanya no em sobra la feina", ha assegurat.

El xef, dirigida per Daniel Cohen, està en realitat protagonitzada per Jean Reno, i Michaël Youn, que va ser parella d'Elsa Pataky. Però Santiago Segura ha hagut de parlar en francès.

El paper de Santiago Segura és el d'un cuiner espanyol expert en cuina molecular que ensenya a Jean Reno seus secrets perquè no perdi la tercera estrella Michelin en un restaurant de cuina clàssica, en una comèdia que ironitza sobre els divismes entre fogons des que la gastronomia ha ascendit a la categoria d'art.

Venint del món del cinema, Segura ha pogut ràpidament entendre el que és ser un diví. "Tots tenim vanitat i quan fas una cosa amb total dedicació vols que t'ho reconeguin. L'important és no caure en el ridícul de morir per un Oscar o per una estrella Michelin", conclou.

El plagi de Ben Affleck

L'actor Ben Affleck assegura que ha "copiat" el cinema dels 70 en la seva tercera pel·lícula com a director, Argo, basada en una història real ocorreguda durant la crisi dels ostatges de l'Iran i amb la qual rendeix tribut als diplomàtics.

"De vegades es posen en perill. Són llocs que requereixen molts sacrificis, de vegades l'últim sacrifici. Ara hem vist un exemple (l'assassinat de l'ambaixador Christopher Stevens a Líbia) i per què mereixen aquesta classe d'homenatges", va dir l'actor, realitzador, guionista i productor nord-americà ahir al Festival de Cinema de Sant Sebastià, on va presentar Argo fora de concurs.