La Fundació Banc dels Aliments ha fet una crida per buscar a 10.000 voluntaris que col·laborin en la recollida d'1,4 milions de quilos d'aliments al "Gran Recapte 2012" que es durà a terme el 30 de novembre i 1 de desembre en 750 supermercats i mercats catalans.

Amb el lema Ho farem junts, la fundació Banc dels Aliments i l'Obra Social La Caixa van presentar ahir la campanya Feu-vos voluntaris del Gran Recapte d'Aliments a Catalunya 2012 per aconseguir que 10.000 persones ajudin aquells dos dies, en els quals l'organització espera recollir 1,4 milions de quilos d'aliments bàsics.

A partir d'avui qualsevol persona podrà fer-se voluntària a través del web del Banc dels Aliments (www.bancdelsaliments.org), segons que van explicar els responsables d'aquesta ONG, que van presentar ahir al matí la campanya de recollida anual d'aliments amb l'ajuda dels castellers de la Colla dels Ganàpies de la UAB, que van hissar una pancarta.

Calen més voluntaris que mai

L'objectiu de la campanya d'aquest any és recollir 1,4 milions de quilos d'aliments bàsics, 600.000 quilos més que fa un any, i per això es necessita "més que mai" augmentar el nombre de voluntaris per cobrir el màxim de punts de recollida possibles a tot Catalunya, va explicar el president del Banc dels Aliments, Antoni Sansalvadó.

Alguns dels voluntaris d'anteriors edicions van explicar en primera persona la seva experiència i els responsables de la Fundació Banc dels Aliments van ressaltar que si fa un any l'objectiu que es va plantejar va ser recollir 800.000 quilos, aquest any la crisi ha agreujat la situació i per això es necessiten molts més productes bàsics. Sansalvadó va recordar que a Catalunya hi ha més d'un milió i mig de persones que pateixen carències alimentàries.

"La societat catalana ens ha mostrat any rere any que la solidaritat forma part de la nostra raó de ser. En cada campanya hem augmentat exponencialment el nombre de voluntaris i una vegada més animem a tothom a participar en aquesta iniciativa tan necessària per fer arribar aliments a qui més ho necessita en el nostre entorn", va dir Sansalvadó.

El president de la Federació d'Associacions de Voluntaris de La Caixa, Lluís Romeu, va explicar que "a l'actual context econòmic, la labor dels voluntaris és necessària i primordial".