El Consell d'Estudiant de la UdG va anunciar ahir via Twitter i via Facebook que la Facultat de Ciències romandrà oberta aquest divendres vinent dia 12, Dia de la Verge del Pilar i Dia de la Hispanitat, per boicotejar aquesta festa del calendari de l'Estat espanyol. El comunicat dels estudiants diu: "La Facultat de Ciències de la @univgirona ha decidit que el divendres 12 romandrà oberta fins a les 15 h. S'organitzaran activitats lúdiques".

D'altra banda, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) ha convocat una vaga per demà dijous amb actes de protesta que començaran a les 7 hores del matí amb un "piquet unitari al rectorat" i una manifestació a les 12 a la plaça Sant Domènec.

Igualment, el SEPC s'ha manifestat contrari a la celebració de la festa de la Hispanitat i insta a traslladar les classes del dia de la vaga al divendres. Segons el sindicat, les assemblees de la Facultat de Lletres de la FEP "ja s'han sumat a la vaga i també convoquen".

El comunicat sindical diu literalment: "No podem oblidar que el govern dels millors, el de Convergència i Unió, així com ho fan els feixistes del Partit Popular que governen al País Valencià i a les Illes ens estan hipotecant el futur als joves i classes populars catalans". La vaga, asseguren, es convoca en l'àmbit de tot l'Estat.