Pluja de falixos ahir a la sala Domènech Fita de la Casa de Cultura de Girona. I no n'hi havia per a menys. Desenes de periodistes professionals van assistir, molts d'ells armats amb les seves eines de treball, a la inauguració de la 2a Mostra de Fotoperiodistes Girona 2012, que exposa a gran format un total de 54 imatges de 27 autors.

Els professionals gironins mostren el seu poder de comunicació en aquesta exposició, organitzada per la Diputació de Girona, el Col·legi de Periodistes i el Col·lectiu Fotoperiodistes Girona, i que a partir del 20 de novembre iniciarà un recorregut pels pobles com a "exposició viatgera" de la Diputació.

El catàleg de l'exposició s'obre amb un sentit homenatge a Jordi Velasco, tràgicament mort aquest any a Roses en plena feina. La mostra pròpiament dita inclou impactants imatges de la processó de Verges, els concerts de Sopa de Cabra, accidents a la carretera de la Mort (N-II), polítics preparant-se per ser entrevistats a la tele, històries de la vida rural que es barregen amb altres de les entitats d'atenció social, o bé manifestacions de protesta i també, per què no, imatges eròtiques. No hi falten els esports.

Pere Duran, en representació dels fotoperiodistes, va reivindicar un ofici que va definir com una "suma de presents que construeix la història", també en temps de precarietat. Jordi Grau, en representació del Col·legi de Periodistes, va reivindicar la funció del periodisme "en un món que vol viure en democràcia". Jaume Torramadé, president de la Diputació, va recordar que la mostra d'enguany s'ha dedicat al món del turisme, font de treball del país. A l'acte hi havia l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont.