Organitzar casaments de luxe a Catalunya per als britànics, amb destinacions com Cadaqués, Blanes, Besalú, Tossa de Mar o és clar, Barcelona. Aquest és el servei que ofereix Angela Valtueña, una emprenedora catalana que fa un any va crear la seva empresa a Londres. Com molts catalans, Valtueña va traslladar-se a la capital britànica en plena crisi i en només vuit dies ja havia obert Catalonia Weddings Boutique.

"Londres ofereix unes oportunitats que no trobem a Catalunya", apunta. La seva empresa és pionera, ja que està estrictament especialitzada en preparar bodes de luxe a casa nostra per a estrangers i competeix amb països amb més tradició com Itàlia o Grècia. Amb tot, Valtueña destaca que els "paisatges, les localitzacions i la gastronomia" ajuden els nuvis a triar Catalunya.

Valtueña, especialitzada en l'organització d'esdeveniments, explica com la seva empresa es dedica a donar a conèixer indrets de Catalunya a parelles de nuvis del Regne Unit (i de tot el món) perquè hi celebrin el seu casament, i apunta que el nostre país "és fàcil de vendre al mercat de luxe".

Una marca coneguda

La promoció exterior que han fet de Barcelona institucions públiques i empreses privades fa que la capital catalana sigui coneguda arreu del món. Catalunya, en canvi, no s'ha internacionalitzat de la mateixa manera. "La marca Barcelona arriba a tot arreu i es coneix molt més Barcelona que no pas Catalunya", reconeix Valtueña. En aquest sentit, la propietària de Catalonia Weddings Boutique destaca que "molt poca gent coneix realment allò què Catalunya pot oferir". Tot i això, apunta, cada cop són més els qui coneixen el país.

A diferència de Barcelona, que sovint és la ciutat escollida pels seus clients perquè ja en coneixen l'atractiu, Valtueña explica que la gent que d'entrada tria algun altre indret de Catalunya per a casar-s'hi és "perquè ja saben que hi té una mena de lligam", explica l'assessora de noces, que assegura que molts dels seus clients que trien localitzacions de l'interior del país ja hi havia estat abans o n'havien sentit a parlar, com en el cas de la Vall de Boí.

Les destinacions principals a partir de les quals treballa Valtueña són, a banda de Barcelona ciutat, la Costa Brava i el litoral del Maresme. I és que la majoria dels seus clients trien Catalunya pel tradicional "sol i mar", però buscant un toc de qualitat. "He de buscar uns espais que ofereixin alguna cosa especial, que realment el públic anglès quedi meravellat perquè no hi ha aquests tipus de localitzacions aquí", explica.

Així, al seu lloc web hi publicita especialment el mar de Cadaqués o de Tossa; el "llegat de grecs i romans" a Empúries o l'esplendor medieval de Besalú. així com delícies gastronòmiques de la zona o vins de la DO Empordà.

Segons aquesta catalana, als seus clients britànics els agrada organitzar el casament a Catalunya per tres raons: "Busquen desesperadament el sol i que no plogui durant el seu dia especial; els agrada la manca de protocol, és a dir, el casament a l'estranger és molt més fàcil i no has de convidar aquell amic dels pares que realment no necessites; i volen una experiència diferent". El servei que ofereix aquesta wedding planner és únic: no hi ha cap més empresa dedicada a l'organització de casaments de luxe per a estrangers exclusivament a Catalunya.