La secció tercera de l'Audiència Provincial d'Alacant ha decretat presó provisional per al cantant Francisco, defugible amb previ pagament d'una fiança de 6.000 euros en un termini de 10 dies. L'artista està acusat d'estafa pel presumpte impagament d'un vehicle d'alta gamma de la marca Maseratti, i en la seva declaració de dijous davant el magistrat de la secció tercera, va mostrar la seva "total disposició" de col·laborar amb la justícia i va mantenir que pateix "atacs puntuals" d'agorafòbia.

Durant la seva compareixença, Francisco també va assegurar que no té intenció de fugar-se i va aclarir que no va acudir a la citació del juliol perquè no estava "en condicions" a causa de la seva agorafòbia, malgrat que sí va poder participar dies després en "altres actes públics". Precisament la sentència recull que va acudir a un programa de televisió pocs dies després d'excusar la presència al tribunal. La suposada estafa està relacionada amb la compra d'un vehicle de luxe de marca Maseratti pel preu de 80.000 euros, que no va arribar a pagar; segons l'advocada del cantant, aquest pagarà en els propers dies la fiança de 6.000 euros per evitar entrar a la presó.

La imposició de la fiança atén la petició de l'acusació particular, que havia posat de manifest que l'acusat "en cada moment ha intentat allargar el procediment".