Una trentena d'estudiants de quart curs del grau de Turisme de la Universitat de Girona faran avui la primera sessió de l'assignatura Gastronomia i enologia en un marc immillorable: el restaurant El Celler de Can Roca.

Aquesta matèria fa un repàs als aspectes més significatius de la gastronomia i l'enologia, des de la creativitat i la innovació fins a l'organització de banquets, passant per la gestió de reserves, els vins de l'Empordà, i els maridatges.

En aquesta primera sessió intervindran Joan Roca, Josep Roca, Manuel de la Rubia, David Vives, i Quim Garriga. Per a les següents sessions, que es duran a terme els divendres fins a final de gener tant a les instal·lacions de la Facultat de Turisme a l'edifici Sant Domènec com al mateix restaurant, es comptarà també amb la col·laboració de Jordi Roca, Encarna Tirado, Carles Aymerich, Èric Oliu i Amanecer Ramírez.

La primera promoció

Aquesta formació, de caràcter optatiu, forma part dels diversos itineraris cap a l'especialització que la facultat ofereix als estudiants d'últim curs del grau de Turisme en el marc de l'Espai Europeu d'Educació Superior, la primera promoció dels quals es graduarà a finals d'aquest curs acadèmic, i que abraça, a més de la gastronomia, l'hoteleria, les agències de viatges, els operadors turístics, la informació turística, el turisme cultural, la planificació i gestió turística, els esports d'aventura, o el sector dels esdeveniments i congressos. El grau de Turisme a la Universitat de Girona, que compta amb més de 400 estudiants distribuïts en quatre cursos, completa la seva formació amb pràctiques externes.

El Celler de Can Roca, considerat un dels millors restaurants del món, s'autodefineix com un restaurant de cuina en llibertat, compromès amb l'avantguarda, sense renunciar a la memòria de les diverses generacions d'avantpassats de la família dedicades a la restauració. Aquest compromís i la vinculació de l'establiment amb l'academicisme l'ha portat a defensar el diàleg de pagesia i ciència.